Nagy online felm√©r√©s k√©sz√ľlt Nagy-Britanni√°ba emigr√°lt magyarokkal. Els√∂prŇĎ t√∂bbs√©g√ľk el√©gedett, jobb munk√°t v√©gez, mint itthon, √©s esz√©ben sincs hazaj√∂nni, k√∂z√©pt√°von sem.

FŇĎleg a sanyar√ļ gazdas√°gi helyzet miatt emigr√°ltak az MTA T√°rsadalomtudom√°nyi Kutat√≥k√∂zpont Kisebbs√©gkutat√≥ Int√©zet√©nek v√°laszol√≥k, de majdnem a fel√ľk a "rossz politikai helyzetet" is megjel√∂lte okk√©nt. A Kov√°ts Andr√°s vezette csapat 5200 v√°laszt dolgozott fel, de a minta persze nem reprezentat√≠v az online adatfelv√©tel miatt.

A tipikus magyar emigr√°ns 33 √©ves √©s f√©lig f√©rfi, f√©lig nŇĎ. Az emigr√°nsok h√°romnegyede dolgozni, 7 sz√°zal√©ka pedig tanulni √©rkezett Nagy-Britanni√°ba. Nem a rem√©nytelen leszakad√≥k t√°ntorogtak ki, hiszen t√≠zbŇĎl h√©tnek itthon is volt munk√°ja, 16 sz√°zal√©kuk meg tanult, csak 14 sz√°zal√©knak nem volt stabil mel√≥ja.

A nyugati liber√°lis kapitalizmus nem okoz sokkszerŇĪ meglepet√©st, a megk√©rdezettek 73 sz√°zal√©ka soha nem tervez visszak√∂lt√∂zni, de √∂t √©ven bel√ľl semmik√©ppen, 21 sz√°zal√©kuk mondta azt, hogy p√°r √©v m√ļlva esetleg, √©s csak 6 sz√°zal√©kuk, hogy egy √©ven bel√ľl igen.

(via vs.hu)