H√ļz√≥sak az ingatlan√°rak a vil√°g egyik legszeg√©nyebb orsz√°g√°ban. HŇĪv√∂sv√∂lgy apr√≥p√©nz ahhoz k√©pest, amit D√©l-Szud√°nban el lehet tapsolni telekre √©s lakb√©rre. A k√©pen l√°that√≥ 1400 m2 gazos f√∂ld p√©ld√°ul 85 milli√≥ forint!

A k√∂z√©p-afrikai orsz√°gban tavaly terepmunk√°t v√©gzett Mark√≥ Ferenc szeml√©zett mikroblogj√°n a helyi ingatlanpiacr√≥l, itt van n√©h√°ny bomba √ľzlet:

  • 1200 n√©gyzetm√©teres telek a rept√©ri √ļton: 748.000$
  • 500 n√©gyzetm√©teres telek a k√ľlv√°rosban: 500.000$
  • Egy szob√°s lak√°s, v√©dett, 24 √≥r√°s √°ramszolg√°ltat√°s: 2000$ havonta, 12 havi kauci√≥
  • 16 szob√°s vend√©gh√°z, saj√°t gener√°torral: 18.000$ havonta, 12 havi kauci√≥ (csak hogy tudd, mire k√∂lti a p√©nzed a seg√©lyszervezet)

Felmer√ľlhet a k√©rd√©s, hogy egy hat magyarorsz√°gnyi ter√ľletŇĪ, n√©h√°ny milli√≥ ember √°ltal lakott, mŇĪk√∂dŇĎ √°llammal √©s infrastrukt√ļr√°val l√©nyeg√©ben nem rendelkezŇĎ orsz√°gban mi ker√ľl ennyibe egy kertecsk√©nyi v√∂r√∂s f√∂ldben. K√©t oka van a m√°sodik ker√ľletet is elhavannatelepes√≠tŇĎ √°raknak:

  • Mindent, de mindent be kell vinni az orsz√°gba; vagy hossz√ļ √ļton teheraut√≥val, vagy r√∂vid √ļton, m√©regdr√°g√°n, rep√ľlŇĎvel
  • Ami enn√©l sokkal fontosabb: b√°rmikor kit√∂rhet egy h√°bor√ļ, ahogy p√©ld√°ul december k√∂zep√©n ki is t√∂rt, √©peszŇĪ √ľzletember nem fektet az orsz√°gban olyasmibe, ami p√°r h√≥napn√°l hosszabb idŇĎ alatt t√©r√ľl meg

Advertisement

Ha eleged van az olcs√≥ BudapestbŇĎl, a Pross Properties-en kereshetsz magadnak m√©regdr√°ga dzsubai kec√≥t. Figyelj r√°, hogy legyen gener√°tor, mert nincs vezet√©kes √°ram!