This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nekrológ a világ legdrogosabb nevű csodalovához

Illustration for article titled Nekrológ a világ legdrogosabb nevű csodalovához

Drága Overdose! Megrendülten állok, mert Te voltál ez, aki visszahoztad a köznyelvbe a csodaló kifejezést, ami Ló Szerafin után elkezdett kikopni onnan.

Advertisement

Pedig nekem már kiskoromban az volt az egyik kedvenc mondatom, hogy

Én fussak versenyt egy közönséges kék csodalóval?

Ez a Négyszögletű Kerek Erdőben hangzik el, és persze Bruckner Szigfrid mondja, amikor versenyt kéne futnia Ló Szerafinnal.

Advertisement

Lehet persze azt mondani, hogy ez az egész csodalovazás sima zsurnalizmus volt, olyan, mint a szlovákmilliomosnőzés meg a száguldócirkuszozás. Lehet, de hülyeség.

Advertisement

Én ugyanis pontosan emlékszem, milyen volt, amikor először meséltem a gyerekeknek arról, hogy van egy új magyar csodaló, aki itt versenyez Pesten, mire kimentünk megnézni, hogy igaziból mennyire csodás az a ló. Akkor más sokat meséltem arról nekik, hogy milyen borzongató élmény sokezer emberrel együtt menni meccs előtt a stadion felé, csak éppen sose tudtam nekik ilyet mutatni, és az volt a papírforma, hogy soha nem is tudok. De a metrómegállótól a lóversenytér felé gyalogolva azt vettük észre, hogy sokezer emberrel együtt vonulunk, mindenki izgatott és jókedvű, és mindenki Overdose-ról beszél, és az egész olyan volt, mint egy legjobb értelemben vett gyerekkori fociélmény.

Advertisement

A pályán pedig tényleg olyan volt a hangulat, mint a Népstadionban, amikor utoljára jutottunk ki a vb-re. A levegő vibrált, a hangok élesebbek voltak, a nevetések harsányabbak, mint máskor, aztán Overdose futama után akkora pályainvázió következett, amit egy angol focidrukker is megsüvegelt volna.

És miközben ott rohantunk a pálya közepén a gyerekkel, nagyokat nevetve, és megbűvölten bámulva egy kisebb elefánt méretű, a lábain trapénznadrágszerű szőrt viselő óriáslovat, belegondoltam, hogy ez az egész egy angol árverésen megvett páratlan ujjú patás miatt történik, akire pár percig még én is úgy gondoltam, mint egy négylábú Illés Bélára, csak mert ügyesen cimkézték meg az újságok.

Advertisement

Mi a tanulság?

Ilyen baromi erős szó a csodaló.

A pannoniaoverdose.hu szerint

Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is).

Advertisement

(Fotó: pannoniaoverdose.hu)

Share This Story

Get our newsletter