Dr√°ga Overdose! Megrend√ľlten √°llok, mert Te volt√°l ez, aki visszahoztad a k√∂znyelvbe a csodal√≥ kifejez√©st, ami L√≥ Szerafin ut√°n elkezdett kikopni onnan.

Pedig nekem m√°r kiskoromban az volt az egyik kedvenc mondatom, hogy

√Čn fussak versenyt egy k√∂z√∂ns√©ges k√©k csodal√≥val?

Ez a N√©gysz√∂gletŇĪ Kerek ErdŇĎben hangzik el, √©s persze Bruckner Szigfrid mondja, amikor versenyt k√©ne futnia L√≥ Szerafinnal.

Lehet persze azt mondani, hogy ez az eg√©sz csodalovaz√°s sima zsurnalizmus volt, olyan, mint a szlov√°kmilliomosnŇĎz√©s meg a sz√°guld√≥cirkuszoz√°s. Lehet, de h√ľlyes√©g.

Advertisement

√Čn ugyanis pontosan eml√©kszem, milyen volt, amikor elŇĎsz√∂r mes√©ltem a gyerekeknek arr√≥l, hogy van egy √ļj magyar csodal√≥, aki itt versenyez Pesten, mire kiment√ľnk megn√©zni, hogy igazib√≥l mennyire csod√°s az a l√≥. Akkor m√°s sokat mes√©ltem arr√≥l nekik, hogy milyen borzongat√≥ √©lm√©ny sokezer emberrel egy√ľtt menni meccs elŇĎtt a stadion fel√©, csak √©ppen sose tudtam nekik ilyet mutatni, √©s az volt a pap√≠rforma, hogy soha nem is tudok. De a metr√≥meg√°ll√≥t√≥l a l√≥versenyt√©r fel√© gyalogolva azt vett√ľk √©szre, hogy sokezer emberrel egy√ľtt vonulunk, mindenki izgatott √©s j√≥kedvŇĪ, √©s mindenki Overdose-r√≥l besz√©l, √©s az eg√©sz olyan volt, mint egy legjobb √©rtelemben vett gyerekkori foci√©lm√©ny.

A p√°ly√°n pedig t√©nyleg olyan volt a hangulat, mint a N√©pstadionban, amikor utolj√°ra jutottunk ki a vb-re. A levegŇĎ vibr√°lt, a hangok √©lesebbek voltak, a nevet√©sek hars√°nyabbak, mint m√°skor, azt√°n Overdose futama ut√°n akkora p√°lyainv√°zi√≥ k√∂vetkezett, amit egy angol focidrukker is megs√ľvegelt volna.

√Čs mik√∂zben ott rohantunk a p√°lya k√∂zep√©n a gyerekkel, nagyokat nevetve, √©s megbŇĪv√∂lten b√°mulva egy kisebb elef√°nt m√©retŇĪ, a l√°bain trap√©nznadr√°gszerŇĪ szŇĎrt viselŇĎ √≥ri√°slovat, belegondoltam, hogy ez az eg√©sz egy angol √°rver√©sen megvett p√°ratlan ujj√ļ pat√°s miatt t√∂rt√©nik, akire p√°r percig m√©g √©n is √ļgy gondoltam, mint egy n√©gyl√°b√ļ Ill√©s B√©l√°ra, csak mert √ľgyesen cimk√©zt√©k meg az √ļjs√°gok.

Advertisement

Mi a tanuls√°g?

Ilyen baromi erŇĎs sz√≥ a csodal√≥.

A pannoniaoverdose.hu szerint

Overdose szerda d√©lut√°n h√°romnegyed hatkor, 10 √©ves kor√°ban egy n√©metorsz√°gi teny√©sztelepen s√ļlyos betegs√©g ut√°n, √©rtes√ľl√©seink szerint k√≥lik√°ban, hasi katasztr√≥fa k√∂vetkezt√©ben elpusztult (128 √©ve egy k√≥likaroham vitte el Kincsemet a csodakanc√°t is).

Advertisement

(Fotó: pannoniaoverdose.hu)