M√°rmint mag√°t√≥l a kifejez√©stŇĎl. Ti biztosan tudtok hazugabb sz√≥kapcsolatot is, de nekem nem jut ilyen az eszembe. Ez most √ļgy mer√ľlt fel, hogy a Minisztereln√∂k √ör a Kossuth r√°di√≥s kir√°lyi interj√ļj√°ban jelezte, hamarosan nemzeti konzult√°ci√≥ lesz a menek√ľltprobl√©m√°r√≥l.

ErrŇĎl EU-cs√ļcsot tartottak tegnap, amelyen arr√≥l volt sz√≥ ‚Äď via MTI ‚Äď, hogy az uni√≥ megh√°romszorozza a p√©nzt, amelyet eddig a l√©lekvesztŇĎk√∂n √Čszak-Afrika felŇĎl a F√∂ldk√∂zi-tengeren Eur√≥p√°ba tart√≥, bajba ker√ľlt illeg√°lis migr√°nsok ment√©s√©re ford√≠tott.

Orb√°n Viktor szerint viszont nem el√©g Eur√≥pa hat√°rait megv√©deni, ek√∂zben olyan politik√°t is kell folytatni, amely seg√≠ti a menek√ľlni v√°gy√≥kat abban, hogy ott maradhassanak, ahol sz√ľlettek. A magyar √°ll√°spont az, hogy jobb lenne, ha az uni√≥s tag√°llamok maguk d√∂nthetn√©k el, mik√©nt akarj√°k megf√©kezni a menek√ľlthull√°mokat. Jelezte egy√ļttal, hogy hamarosan megind√≠tja a korm√°ny az illeg√°lis hat√°r√°tl√©pŇĎkkel kapcsolatos nemzeti konzult√°ci√≥t.

Meg ezt is mondta:

Európa határait meg kell védeni, ennek érdekében az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell.

Advertisement

Ezeket a katonai lépéseket vajon hogyan kell érteni?

Besz√©lt k√ľl√∂nben a k√∂lts√©gvet√©srŇĎl is, annak az a l√©nyege, hogy mindenkinek jobb lesz, mint eddig volt. Mert Magyarorsz√°g gyarapodik. Id√©zet:

Mindenki l√©phet egyet elŇĎre: szem√©lyesen is, a csal√°dja is, a telep√ľl√©se is, a munkahelye is, a v√°llalkoz√°s, ahol dolgozik, √©s maga az orsz√°g is.

Advertisement

Na hála a jó istennek, ahogy mondani szokás.

Update: valami √≠gy motoszk√°lt bennem m√©g, r√°kerestem, √©s kider√ľlt, hogy szinte pontosan ugyanezt a posztot egyszer m√°r meg√≠rtam, t√∂bb mint k√©t h√≥nappal ezelŇĎtt. Na de legal√°bb k√∂vetkezetesen ugyanazt gondolom errŇĎl a k√©rd√©sk√∂rrŇĎl √©s a kurva konzult√°ci√≥r√≥l.

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI