This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nekem most már tényleg ökölbe szorul a bicskám a nemzeti konzultációtól

Illustration for article titled Nekem most már tényleg ökölbe szorul a bicskám a nemzeti konzultációtól

Mármint magától a kifejezéstől. Ti biztosan tudtok hazugabb szókapcsolatot is, de nekem nem jut ilyen az eszembe. Ez most úgy merült fel, hogy a Miniszterelnök Úr a Kossuth rádiós királyi interjújában jelezte, hamarosan nemzeti konzultáció lesz a menekültproblémáról.

Advertisement

Erről EU-csúcsot tartottak tegnap, amelyen arról volt szó – via MTI –, hogy az unió megháromszorozza a pénzt, amelyet eddig a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordított.

Orbán Viktor szerint viszont nem elég Európa határait megvédeni, eközben olyan politikát is kell folytatni, amely segíti a menekülni vágyókat abban, hogy ott maradhassanak, ahol születtek. A magyar álláspont az, hogy jobb lenne, ha az uniós tagállamok maguk dönthetnék el, miként akarják megfékezni a menekülthullámokat. Jelezte egyúttal, hogy hamarosan megindítja a kormány az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultációt.

Advertisement

Meg ezt is mondta:

Európa határait meg kell védeni, ennek érdekében az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell.

Advertisement

Ezeket a katonai lépéseket vajon hogyan kell érteni?

Beszélt különben a költségvetésről is, annak az a lényege, hogy mindenkinek jobb lesz, mint eddig volt. Mert Magyarország gyarapodik. Idézet:

Mindenki léphet egyet előre: személyesen is, a családja is, a települése is, a munkahelye is, a vállalkozás, ahol dolgozik, és maga az ország is.

Advertisement

Na hála a jó istennek, ahogy mondani szokás.

Update: valami így motoszkált bennem még, rákerestem, és kiderült, hogy szinte pontosan ugyanezt a posztot egyszer már megírtam, több mint két hónappal ezelőtt. Na de legalább következetesen ugyanazt gondolom erről a kérdéskörről és a kurva konzultációról.

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter