Illustration for article titled Nekem csak most esett le, hogy Alföldi a fideszes Operában rendez

Azóta legalábbis, mióta Ókovács Szilveszter ott a főnök, azt mondják az Operaházra, hogy kötődése van, ezt én persze nem tudhatom, mert hülye vagyok hozzá, és amúgy nehezen is tudom elképzelni, hogyan lesz Don Juannak vagy Rigolettónak pártállása, de mindegy.

Advertisement

A lényeg, hogy ebben a percben vettem észre az MTI-ben, hogy sajtótájékoztatója volt ma az idei szezonzáró előadásnak – Íphigeneia Tauriszban –, aminek a plakátjait bár láttam már a városban, de egyszer sem figyeltem meg őket rendesen. És így csak most derült ki számomra, hogy Alföldi Róbert rendezi a művet. A fotón középen Ókovács látható, valamint Vashegyi György karmester a harmadik személy.

Nagyon gyorsan múlik az idő: a Nemzeti Színház volt főigazgatója három hónappal ezelőtt még száműzött volt a saját hazájában, és arról beszélt, hogy 2018-ig nincs itthon munkája.

Advertisement

Nem baj ám, én tényleg örülök, hogy ilyen galaktikus sebességgel változnak a dolgok.

Advertisement

Alföldi egyébként azt mondta, bár rövid idő állt rendelkezésre, és a mű igen bonyolult, a felkészülés mégis békésen telt és nagy élményt jelentett, egy húron pendültek az alkotótársakkal, és igazi színház jött létre.

Na hál' istennek.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Share This Story

Get our newsletter