Rengeteg sz√°mmal sokkol a Magyar Nemzet: Mesterh√°zy helyettese 240 milli√≥s, tiszt√°zatlan eredetŇĪ vagyont tart egy osztr√°k bankban. Ez lehet a v√°laszt√°sok Nagy Botr√°nya.

A leg√°lis, bevallott j√∂vedelm√©bŇĎl messze nem j√∂nne √∂ssze ennyi megtakar√≠t√°s, amit pedig az osztr√°k bankban mondott a p√©nz eredet√©rŇĎl, az val√≥tlan, mert sem √©rt√©kes clget, sem ingatlant nem adott el - √°ll√≠tja a Magyar Nemzet Simon G√°bor aktu√°lisan 240 milli√≥ forintot √©rŇĎ eur√≥- √©s doll√°r-megtakar√≠t√°s√°r√≥l.

A cikk háttértörténete is hasonlóan izgalmas lehet, mint az MSZP-s vagyongyarapodása, az írás ugyanis arra utal, mintha megszerezték volna Simon banki levelezését:

A bet√©tsz√°mla egyenlege 2013. okt√≥ber 16-√°n 770 000 eur√≥t ‚Äď tegnapi √°rfolyamon 240 240 000, azaz k√©tsz√°znegyvenmilli√≥-k√©tsz√°znegyvenezer forintot ‚Äď mutatott. A szocialista orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ az osztr√°k p√©nzint√©zetnek √ļgy nyilatkozott, hogy a vagyon t√∂bbek k√∂z√∂tt egy c√©g, valamint egy budapesti ingatlan elad√°s√°b√≥l sz√°rmazott.

Az Index szerint most √ľl √∂ssze az MSZP vezet√©se az √ľgyben. Az eg√©sz √©ppen el√©g durva √∂nmag√°ban is, de ami k√ľl√∂n√∂sen pik√°nss√° teszi, hogy Simon term√©szetesen nem t√ľntette fel az √∂sszeget egyik parlamenti vagyonbevall√°s√°ban sem. Mik√∂zben ŇĎ volt kor√°bban a H√°zban az Orb√°n Viktor elleni szocialista t√°mad√°sok egyik vez√©ralakja. 2002-ben ugyanis k√©t t√°rs√°val egy√ľtt ŇĎ kezdem√©nyezett elj√°r√°st Orb√°n Viktor vagyonnyilatkozata ellen, mert szerinte feltŇĪnŇĎ ar√°nytalans√°g √°llt fenn a minisztereln√∂k vagyoni helyzete √©s a vagyonnyilatkozatai k√∂z√∂tt.

Eszerint Simon legal√°bb az a politikus volt, aki elsŇĎ k√©zbŇĎl tudta, mirŇĎl besz√©l? M√©g csak ez sem, mert a Nemzet szerint a negyedmilli√°rdot csak k√©sŇĎbb, 2008-2009-ben helyezte el Ausztri√°ban.

A leleplezŇĎ cikk sajt√≥szempontb√≥l az√©rt unikum, mert - ha igaznak bizonyul - ekkora leleplez√©snek m√©g sosem adtak ilyen √≥cska, semmitmond√≥ c√≠met, mint ez a Simon G√°bor sz√°zmilli√≥i.