This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Negyedmilliárdot rejteget Simon Gábor szocialista képviselő?

Rengeteg számmal sokkol a Magyar Nemzet: Mesterházy helyettese 240 milliós, tisztázatlan eredetű vagyont tart egy osztrák bankban. Ez lehet a választások Nagy Botránya.

A legális, bevallott jövedelméből messze nem jönne össze ennyi megtakarítás, amit pedig az osztrák bankban mondott a pénz eredetéről, az valótlan, mert sem értékes clget, sem ingatlant nem adott el - állítja a Magyar Nemzet Simon Gábor aktuálisan 240 millió forintot érő euró- és dollár-megtakarításáról.

Advertisement

A cikk háttértörténete is hasonlóan izgalmas lehet, mint az MSZP-s vagyongyarapodása, az írás ugyanis arra utal, mintha megszerezték volna Simon banki levelezését:

A betétszámla egyenlege 2013. október 16-án 770 000 eurót – tegnapi árfolyamon 240 240 000, azaz kétszáznegyvenmillió-kétszáznegyvenezer forintot – mutatott. A szocialista országgyűlési képviselő az osztrák pénzintézetnek úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég, valamint egy budapesti ingatlan eladásából származott.

Advertisement

Az Index szerint most ül össze az MSZP vezetése az ügyben. Az egész éppen elég durva önmagában is, de ami különösen pikánssá teszi, hogy Simon természetesen nem tüntette fel az összeget egyik parlamenti vagyonbevallásában sem. Miközben ő volt korábban a Házban az Orbán Viktor elleni szocialista támadások egyik vezéralakja. 2002-ben ugyanis két társával együtt ő kezdeményezett eljárást Orbán Viktor vagyonnyilatkozata ellen, mert szerinte feltűnő aránytalanság állt fenn a miniszterelnök vagyoni helyzete és a vagyonnyilatkozatai között.

Eszerint Simon legalább az a politikus volt, aki első kézből tudta, miről beszél? Még csak ez sem, mert a Nemzet szerint a negyedmilliárdot csak később, 2008-2009-ben helyezte el Ausztriában.

Advertisement

A leleplező cikk sajtószempontból azért unikum, mert - ha igaznak bizonyul - ekkora leleplezésnek még sosem adtak ilyen ócska, semmitmondó címet, mint ez a Simon Gábor százmilliói.

Share This Story

Get our newsletter