​Négy óra elteltével még nem halványul a szavazótinta

Illustration for article titled ​Négy óra elteltével még nem halványul a szavazótinta

Engem nem fognak átvágni, csináltam egy próbarajzot a szavazófülkében a meztelen Kövér Lászlóról. Pár óra alatt kicsit talán lilásabbra változott a színe, de fakulni nem fakul.

Advertisement

Ki ne találkozott volna a választás előtti hetekben azzal a tuti infóval, hogy vegytintával csal majd a Fidesz. Egész konkrétan preparált tollakat helyeznek majd el a fülkékben, az ikszek szépen eltűnnek, majd az illetékesek "szavazatszámlálás" címén leszavaznak a nevünkben a kormánypártra.

Advertisement

Hinni akarok - mondtam magamban a Rákóczi gimiben berendezett szavazókörbe lépve, és a fülke magányában gyors vázlatot firkáltam egy A4-es papírra, hogy órákkal később ellenőrizhessen a tinta halványulását.

Jelentem négy óra elteltével még tökéletesen látszik a teljes kompozíció, a vonalak sajnos nem halványabbak egy kicsit sem, viszont határozottan úgy látom, hogy az egésznek megváltozott a színe. Eredetileg kékeslila volt a tinta, most pedig már lilás, konkrétan az Újpest-lilához kezdett hasonlítani. (A telefonos fotóimon ez sajnos nem annyira látszik, így puszira el kell hinnetek.)

Advertisement

Ahogy arra többen felhívták a figyelmemet, az sem kizárt, hogy a konteo-tinta csak a szavazólapok speciális papírjáról tűnik el. Ez így van, nekem is eszembe jutott persze, de ahhoz, hogy ezt a lehetőséget is ellenőrizni tudjam, fel kellett volna áldoznom az egyik lapomat, amire, miután külön posztot is írtam arról, hogy hülye, aki nem szavaz, egyszerűen nem vitt rá a lélek.

A rajzot este hétig még figyelem, aztán levonom a Végső Következtetést.

Share This Story

Get our newsletter