This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Négy hónap börtönt kaptak a homokzsákot lopók

Csak 36 óra telt el aközött, hogy tetten érték és a börtönbe szállítják a két ácsi nőt. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen négy hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a két ácsi nőt, aki 2013. június 7-én este tíz óra körül az árvízi munkálatok egyik almásfüzítői helyszínéről töltésre váró homokzsákokat tulajdonított el.

A rendőrség rövid időn belül felderítette és elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 48 és 53 éves ácsi nőt, a nyomozók megtalálták az eltulajdonított zsákokat. Az elkövetők gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték és elmondták, hogy a zsákokat saját használatra lopták, abban diót és takarmányt tároltak volna.

A rendőrök a két tolvajt őrizetbe vették, és kezdeményezték gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat. A bíróság 2013. június 9-én hozott ítéletet: a két nőt négy hónap börtönben letöltendő, azonnal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A rendőrség az elítélteket ezekben a percekben szállítja a büntetés letöltésére kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter