This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Négy Ádámmal és három Rolanddal megyünk csatába a görögök ellen

Illustration for article titled Négy Ádámmal és három Rolanddal megyünk csatába a görögök ellen

A mindenféle quaestoros hülyeségek közepette szinte elsikkadt – legalábbis az én fejemben –, hogy már csak kettőt kell aludni a görögök elleni sorsdöntésig. Hogy miről is beszélek most?

Advertisement

Hát természetesen labdarúgásról és azon belül Európa-bajnoki selejtezőről.

Március 29-én este lesz a Magyarország–Görögország meccs, és hiába ment le már négy forduló a hatcsapatos csoportban, még a második helyre is van esélyünk odaérni.

Advertisement
Illustration for article titled Négy Ádámmal és három Rolanddal megyünk csatába a görögök ellen

Biztos emlékeztek rá, hogy az első szopó után – kikapás volt az északírek ellen – kivágták Pintér Attilát a nyavalyába, és Dárdai Pál lett a szövetség kapitány, aki aztán összehozott hét pontot a fiúkkal karöltve. Ezzel harmadikak vagyunk pillanatnyilag, az eredetileg sokkal erősebbnek gondolt görögök meg utolsók, és ha pl. mi nyernénk vasárnap, az északírek meg nem bírnának a finnekkel, akkor előznénk egyet. Ezzel együtt Dárdai azt mondta nekem még a téli nagyinterjúban, amit csináltam vele, hogy nem kikapni, az a cél ezen a meccsen.

Advertisement

Képzeljétek el, a jelek szerint ki fogok menni erre a meccsre. Mert igaz ugyan, hogy az őszi rápörgés óta kicsit lelohadtam, de azért még mindig érdekel, hogy mi lesz.

Advertisement

A magyar keret egyébként itt van (titokban bevallom, van játékos, akit nem ismerek egyáltalán, hiszen az itthoni klubfocit nem nézem):

KAPUSOK

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)

VÉDŐK

Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szolnoki Roland (Videoton FC)

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Hajnal Tamás (Ferencváros), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)

TÁMADÓK

Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Gera Zoltán (Ferencváros), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Varga Roland (Ferencváros), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim – Németország), Priskin Tamás (Győri ETO FC)

Advertisement

Az Ádámok és a Rolandok száma a héten nőtt eggyel-eggyel, mivel Korcsmár Zsolt és Vanczák Vilmos – rutinos védőink! – megsérültek, és be kellett hívni a helyükre Lang Ádámot és Szolnoki Rolandot. További érdekesség még, hogy az nso.hu szavazóinak – csaknem 19 ezer ember pillanatnyilag – több mint fele arra számít, hogy behúzzuk mind a három pontot.

Ilyen a magyar, lássátok: bízik és bízik, amint és ameddig csak teheti.

[fotó: Illyés Tibor/MTI, a szép kis táblázatot az NSO-ból screenshotoltam]

Share This Story

Get our newsletter