This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ne törd fel szerelemből egy iskola honlapját, mert két év börit kapsz

Illustration for article titled Ne törd fel szerelemből egy iskola honlapját, mert két év börit kapsz

Egy V. B. nevű ismeretlen tettes kicsinálta az egri Ward Mária iskola honlapját, hogy egy szerelmes üzenetet hagyjon Eszternek. A Bors szerint két évet is kaphat érte.

Advertisement

Az iskola honlapja szerint V. B. „megsemmisítette a honlapot” és elzárta a hozzáféréseket is.

A Congregatio Jesu Egri Ward Mária iskolájának honlapját 2013. november elsején hackertámadás érte, mely a weblapot megsemmisítette és a hozzáféréseket letiltotta. A rendőrségi feljelentés megtörtént, a feltételezett elkövető személye ismert, a körözés folyamatban van. A támadás sajnálatos módon egy diákunk személyiségi jogait sérti és súlyos zaklatásnak minősül. Ebben a nehéz helyzetben az Iskola és a Congregatio Jesu közössége egy emberként áll ki tanulónk mellett. Kérünk mindenkit, hogy segítse a nyomozás sikerét azzal, hogy kivárja a rendőrség által hivatalosan kiadott tájékoztatást és az iskola vezetésének közleményét. Kérjük kérdéseivel ne zargassa az érintettet, az iskola vezetőségét, tanárait, diákjait! Weboldalunk jelenleg ideiglenes állapotú, a legfontosabb információk itt érhetőek el, amíg a teljes oldal el nem készül.

Advertisement

A Heves megyei rendőrség csak annyit mondott a Borsnak, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A hatályos jogszabályok szerint két évet kaphat az, „aki információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul (...) megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz”.

Hogy miért nem volt elég V. B.-nek mondjuk Facebookon megüzenni szerelmét Eszternek, azt nem mondja senki.

Share This Story

Get our newsletter