Ne törd fel szerelemből egy iskola honlapját, mert két év börit kapsz

Egy V. B. nevű ismeretlen tettes kicsinálta az egri Ward Mária iskola honlapját, hogy egy szerelmes üzenetet hagyjon Eszternek. A Bors szerint két évet is kaphat érte.

Az iskola honlapja szerint V. B. „megsemmisítette a honlapot” és elzárta a hozzáféréseket is.

A Congregatio Jesu Egri Ward Mária iskolájának honlapját 2013. november elsején hackertámadás érte, mely a weblapot megsemmisítette és a hozzáféréseket letiltotta. A rendőrségi feljelentés megtörtént, a feltételezett elkövető személye ismert, a körözés folyamatban van. A támadás sajnálatos módon egy diákunk személyiségi jogait sérti és súlyos zaklatásnak minősül. Ebben a nehéz helyzetben az Iskola és a Congregatio Jesu közössége egy emberként áll ki tanulónk mellett. Kérünk mindenkit, hogy segítse a nyomozás sikerét azzal, hogy kivárja a rendőrség által hivatalosan kiadott tájékoztatást és az iskola vezetésének közleményét. Kérjük kérdéseivel ne zargassa az érintettet, az iskola vezetőségét, tanárait, diákjait! Weboldalunk jelenleg ideiglenes állapotú, a legfontosabb információk itt érhetőek el, amíg a teljes oldal el nem készül.

Advertisement

A Heves megyei rendőrség csak annyit mondott a Borsnak, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A hatályos jogszabályok szerint két évet kaphat az, „aki információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul (...) megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz”.

Hogy miért nem volt elég V. B.-nek mondjuk Facebookon megüzenni szerelmét Eszternek, azt nem mondja senki.

Share This Story