FIGYELEM! Ha kedves az eleted, ne dolgozz olyan cegnel, amihez Bodnar Danielnek barmilyen koze van. Amennyiben megis megszedulnel, konzultalj velem, vagy a regi Time Outosok kozul barkivel, hogy legalabb a legnyilvanvalobb csapdakat ki tudd kerulni.

Ezt √≠rta Bede M√°rton a tumblrj√©n majdnem m√°sf√©l √©ve, amikor azt a pletyk√°t hallotta, hogy megint lesz Time Out Budapest. A fŇĎv√°rosi, magyar nyelvŇĪ Time Out egy √©vig l√©tezett, √≠r√≥it szinte az elsŇĎ h√≥napt√≥l k√©sve, vagy egy√°ltal√°n nem fizett√©k ki, a lap rendszertelen√ľl jelent meg, az elŇĎfizetŇĎk pedig cs√ļsz√°ssal kapt√°k meg a lapot. Amikor Bede fel√°llt a fŇĎszerkesztŇĎi sz√©kbŇĎl, ezt a (ma m√°r cache-elt) posztot √≠rta az eg√©szrŇĎl. Tudom, hogy igaza van, mert √©n is ott dolgoztam vele az √ļjs√°gn√°l.

Bede t√°voz√°s√°r√≥l megk√©rdezte a Kreat√≠v a lap felelŇĎs kiad√≥j√°t is, Bodn√°r D√°nielt, aki azzal reag√°lt, hogy tulajdonk√©ppen ezek hazugs√°gok, mindenki megkapta a p√©nz√©t, az √ļjs√°gnak nincsen v√©ge, meg fog jelenni febru√°rban, csak a fŇĎszerkesztŇĎ √©s az √°lland√≥ munkat√°rs Plank√≥ GergŇĎ mondott fel, az elŇĎfizetŇĎk pedig hat h√≥napig ingyen kaphatj√°k majd az √ļjs√°got. Mondanom sem kell, hogy nem kapta meg mindenki a p√©nz√©t, mindenki felmondott, a k√ľlsŇĎ szerzŇĎk jelezt√©k, hogy nem dolgoznak tov√°bb, az √ļjs√°gnak v√©ge lett, nem jelent meg febru√°rban, sŇĎt, soha t√∂bb√©, √ļgyhogy az elŇĎfizetŇĎknek nem volt mit v√°rniuk.

Csak az√©rt ez a hossz√ļ k√∂r√≠t√©s, mert Bodn√°r D√°niel, a magyar nyelvŇĪ Time Out Budapest felelŇĎs kiad√≥ja p√°r napja bejegyeztette a Tett √©s V√©delem Alap√≠tv√°nyt, aminek ŇĎ a kurat√≥riumi eln√∂ke, √©s jelenleg a zsido.com-on alkalmazottat keres.

A Tett √©s V√©delem - amit a Kuruc.info √©s a Barik√°d is egybehangz√≥an, de hib√°san "zsid√≥ g√°rd√°nak" nevez - tulajdonk√©ppen egy antiszemita-ellenes szervezŇĎd√©s, ami a magyarorsz√°gi zsid√≥s√°g v√©delm√©t tŇĪzte ki c√©lul. Bodn√°r szerint fŇĎleg jogv√©dŇĎ szerepet j√°tszan√°nak, de minden lehets√©ges m√≥don fell√©pn√©nek az antiszemitizmus ellen, ak√°r szem√©lyes beavatkoz√°sokkal is. Nem kapnak √°llami t√°mogat√°st, az alap√≠tv√°nyt adom√°nyokb√≥l fogj√°k fenntartani a tagok. Itt egy hossz√ļ √©s rettenetesen t√∂rdelt interj√ļ az eln√∂kkel.

Bodn√°r D√°niel a h√≠rTV-nek besz√©l a Tett √©s V√©delemrŇĎl:

A Cink.hu szerkesztŇĎs√©g√©bŇĎl ketten is dolgoztunk a Time Outn√°l, √©s Bodn√°r c√©ge, a D-E-G Lapkiad√≥ √∂sszesen t√∂bb, mint 350000 forinttal tartozik a mai napig nek√ľnk. Elfogulatlanok teh√°t nem vagyunk, ellenkezŇĎleg. A poszttal egyetlen c√©lunk van, figyelmeztetni azokat, akik jelentkezni akarnak a Bodn√°r-f√©le jogv√©dŇĎ szervezethez, hogy hi√°ba a nemes c√©l √©s az √©rdekes munka, gondolj√°k v√©gig, mit kock√°ztatnak, m√°rmint anyagilag.