Orb√°n Viktor-fanatikusoknak sz√°nt, r√°ad√°sul fizetŇĎs mobil applik√°ci√≥t dobott ma piacra a Political Capital. Kifizett√ľk a 89 eur√≥cenetet, hogy neked ne kelljen, √©s kipr√≥b√°ltuk, mit tud a program. A v√°lasz k√©t sz√≥ban: nem sokat. R√©szletek alant!

Kicsit t√∂bb sz√≥ban √∂sszefoglalva: a Napi Viktor alig-alig interakt√≠v √©s olyan, nem id√©n felfedezett ziccereket sem haszn√°l ki, mint a k√©pek, ugr√≥hivatkoz√°sok √©s filmek szerepeltet√©se. Ha mostant√≥l megfelelŇĎen friss√≠tik az "aktu√°lis", "besz√©dek" √©s "id√©zetek" rovatokat, akkor a legf√ľggŇĎbb rajong√≥kat, illetve a feled√©kenyebb √ļjs√°g√≠r√≥kat √©rdekelheti a term√©k, de aki annyira f√ľggŇĎ, hogy a nev√©t is meri adni mell√©, enn√©l sokkal jobban sz√≥rakozhat mondjuk Orb√°n Viktor Facebook-fal√°n.

N√©zz√ľk a men√ľpontokat! Az aktu√°lis alatt egy idŇĎvonalon k√∂vethetj√ľk Orb√°n k√∂zszerepl√©seit. Ahol besz√©det is mondott, ott √°ltal√°ban id√©zet is szerepel, plusz n√©hol a Political Capital hozz√°adott √©rt√©kek√©nt kapcsol√≥d√≥ v√©lem√©nyt is olvashatunk. Amennyit v√©gigdutottam k√∂z√ľl√ľk, ezek olyan fajta v√©lem√©nyek, amik fel senkit sem fognak zaklatni, √©s a probl√©ma velej√©be se v√°gnak bele, az orb√°nista v√°s√°rl√≥kat pedig garant√°ltan nem fogj√°k elriasztani.

Az √©letrajz men√ľpont a korai m√©lypont, ez alatt ugyanis egy √≠rott √©letrajz van, oszt hel√≥: se egy link, fot√≥, vide√≥ vagy b√°rmi, amitŇĎl applik√°ci√≥ lenne egy applik√°ci√≥. Ezt egy mailhez csatolt PDF-f√°jl form√°j√°ban is elolvashattuk volna.

Advertisement

A besz√©dek nem hazudik, besz√©dek sorakoznak idŇĎrendben. Fura, hogy az igazi hardcora fanok mi√©rt nem kapj√°k meg a lehetŇĎs√©get, hogy megoszthass√°k a kedvenc Orb√°n-sz√∂vegeiket. FŇĎleg annak a f√©ny√©ben, hogy az id√©zeteket √©s a kv√≠z eredm√©ny√©t p√©ld√°ul meg lehet osztani. L√°jkolni √©s ellenl√°jkolni viszont lehet, de ezt csak a Napi Viktor-v√°s√°rl√≥k k√∂z√∂ss√©ge l√°tja. A pillanatnyi l√°jkar√°nyok alapj√°n egyelŇĎre nagy r√©szben Orb√°n-szkeptikus √ļjs√°g√≠r√≥k fizettek k√∂zel egy eur√≥t a Napi Viktor√©rt.

J√∂nnek az id√©zetek, ezeket m√°r meg tudjuk osztani, igaz, a 2013-as d√°tumhoz k√©pest el√©gg√© szeg√©nyes, hogy csak h√°romf√©lek√©ppen, mailben, Facebookon vagy Twitteren. Itt √ļjra bel√©nk mart a k√©rd√©st, hogy ugyanezt a modult mi√©rt nem szerelt√©k be a besz√©d- √©s vide√≥rovatba?

Messze a kv√≠z az app leg√©lvezetesebb r√©sze, van itt minden, a k√∂zepesen neh√©ztŇĎl a szinte megv√°laszolhatatlan k√©rd√©sekig. √Čn p√°rszor mentem v√©gig rajta, ez alapj√°n √ļgy tŇĪnik, hogy nincs t√ļl sok bevethetŇĎ k√©rd√©s, mert a 15-bŇĎl nekem saccra √ļgy a k√©tharmada ism√©tlŇĎd√∂tt. Idem√°solok p√°r jellemzŇĎ k√©rd√©st:

Advertisement

Az utols√≥ men√ľpont a vide√≥k√©. Ez sem szaggatta le r√≥lam a gaty√°t, se kommentelni nem lehet, se megosztani, csak n√©zni, mint a politikai moziban. R√°ad√°sul konkr√©tan bugos is a program, mert a k√©p nem fordul √°t fekvŇĎ form√°tumba.

Advertisement

H√°t ennyit kapunk 89 cent√©rt. Kiv√°ncsi voltam m√©g p√°r dologra, ez√©rt csin√°ltam egy miniinterj√ļt Berkes √Ākossal, a Political Capital mobil- √©s k√∂z√∂ss√©gim√©dia-szak√©rtŇĎj√©vel, aki nem akarta el√°rulni, kikrŇĎl csin√°lnak m√©g ilyen appot. Hogy mi√©rt? Nem tudom, sejteni viszont azt sejtem, hogy mert t√∂bb ilyen app nem is lesz, az eg√©sz ugyanis ink√°bb tŇĪnik √ľgyes √∂nrekl√°mnak, mint b√°rmi m√°snak.

Ki finansz√≠rozta az orb√°nos appot? 100 sz√°zal√©kban saj√°t fejleszt√©s, vagy volt k√ľls√≥ megrendelŇĎ?

Semmilyen k√ľlsŇĎ megrendelŇĎ nem volt,100 %-ban saj√°t fejleszt√©s. A Political Capital sz√°m√°ra fontos strat√©giai c√©lkitŇĪz√©s, hogy a politik√°t √∂sszekapcsolja a mobiltechnol√≥gi√°val √©s a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°val. Ennek √©rdek√©ben a j√∂vŇĎben rendszeres, politikai t√©m√°j√ļ k√∂z√∂ss√©gim√©dia-elemz√©seket k√©sz√≠t√ľnk majd, √©s szolg√°ltat√°saink is nagyobb hangs√ļlyt fektetnek az innovat√≠v k√∂z√∂ss√©gim√©dia-fejleszt√©sekre √©s kamp√°nyokra.

Advertisement

Mi lesz a k√∂vetkezŇĎ h√°rom hasonl√≥ politikai app, √©s k√°b√© mikor j√∂nnek?

A k√∂vetkezŇĎ h√≥napokban folyamatosan adjuk ki az alkalmaz√°sokat √©s a felhaszn√°l√≥i √©szrev√©telek alapj√°n folyamatosan fejlesztj√ľk is ŇĎket. Az a c√©lunk, hogy a v√°laszt√°si kamp√°ny minden fontos szereplŇĎj√©vel ‚Äď nyilatkozataival, besz√©deivel, √©let√ļtj√°val stb. ‚Äď k√©pbe ker√ľljenek a felhaszn√°l√≥k.

Mi√©rt fizetŇĎs?

Az szeretn√©nk el√©rni, hogy az applik√°ci√≥ √∂nfinansz√≠roz√≥, √∂nfenntart√≥ legyen, ebbŇĎl biztosan nem fogunk Hawaii-on nyaralni.

Advertisement

Kinek áll ez érdekében?

A mobilfelhaszn√°l√≥knak, a politika ir√°nt ‚Äď ak√°r hivat√°sosan, ak√°r kedvtel√©sbŇĎl ‚Äď √©rdeklŇĎdŇĎknek.