Ilyet még sose játszottam, megnéztem, hány ismerősöm kedveli a nagyobbacska nagypolitikusok Facebook-oldalait.

Vona Gábor tökutolsó lett, gyenge 15 találattal, ráadásul ahogy néztem, ezek közt is bőven volt hírlapíró, akik nagy valószínűséggel azért követik, hogy első kézből értesüljenek. A Jobbik elnöke egyébként az adatfelvétel pillanatában a második helyen állt összesített rajongószámban, 225 033-mal.

Büszke Gyurcsány Ferenc sem lehet, igaz, 38 ismerősöm a legkevesebb, 97 991 híve közül került ki. Úgy nem rossz ez, ha azt nézzük, hogy Mesterházy Attilát csak néggyel több, 42 haverom követi, hiába lohol szorosan Vona nyomában, impozáns, 214 164 fős csapattal.

Az ezüstérem Bajnai Gordoné: bár a tábora mindössze 129 046 embernyi, közülük 74-en engem is ismernek. Egyértelmű: az arányok nála a legvagányabbak, hiszen hiába győzött nominálisan Orbán Viktor 105 fővel, ezek nem kevesebb, mint 253 118 facebookozó közül kerültek ki.

Advertisement

Természetesen Schiffer Andrást is meg akartam nézni, de hiába, nincs hivatalos oldala, de legalábbis nem találtam olyat. Viszont van 42 közös ismerősünk! (Update: hogy miért nem találtam a hivatalos oldalt, fogalmam sincs, mindegy, Quintus megtalálta helyettem. 20 ismerősöm kedveli összesen 12 514-ből, szép.)

Mi következik ebből? Alighanem semmi. Hacsak annyi nem, hogy különfélék az ismerőseim. Mondjuk ez is valami. Nálatok mi a helyzet?

Advertisement

(a fotó a miniszterelnök úr! facebookjáról van, ma került ki oda)