This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nahát, Orbán Viktor mégiscsak kapott levelet Tarsoly Csabától

Lázár János Miniszterelnökség-miniszter beszélt erről egy sajtóeseményen.

Ma nagy posztban foglalkoztunk a Figyelő Quaestor-botrányról szóló cikkével, ami arról szól, hogy Tarsoly Csabáék milyen szabadon tüntethetik el a nyomokat és a pénzt az állami szervek – ügyetlenségnek vagy más oknak köszönhető – asszisztenciája mellett, a mai napig.

Advertisement

A cikk egyik vonulata volt annak bemutatása, hogy a Szijjártó Péterrel jó kapcsolatot ápoló Tarsoly mennyire szoros viszonyban van a miniszterrel és tárcájával. Ennek illusztrálására írták meg, hogy a Quaestor március 8-ai vezetőségi ülésén Tarsoly azt mondta, másnap találkozik Szijjártóval, és bízik a segítségében. Orbán Viktortól is ezt várta volna, mármint a segítséget, ezért a cégvezetők közösen levelet írtak a Quaestor helyzetéről a miniszterelnöknek, azzal, hogy Tarsoly megkéri Szijjártót, adja azt át a címzettnek. Mint írtuk:

Azt nem tudni, célba ért-e a Postás Peti által kézbesítendő levél.

A poszt megjelenése után jelentkezett a Cinknél a külügy, azzal, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Quaestor csődjét megelőző időszakban nem találkozott Tarsoly Csabával, és semmilyen levelet nem kapott tőle.

Advertisement

Erről újabb bejegyzést írtunk.

Advertisement

Ezek után egy délutáni sajtótájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elárulta, Orbán Viktor valahogy mégiscsak kapott egy levelet Tarsoly Csabától. Őrület!

Az nem derült ki, ki volt a postás, de a levél megérkezett a címzetthez, hogy Orbán azt Varga Mihály miniszterre ossza ki. A tartalmáról Lázár annyit mondott, ugyanaz a tájékoztatás szerepelt benne a Quaestor helyzetéről, amit Tarsoly Csaba az MNB-nek küldött.

Share This Story

Get our newsletter