Mármint Bús Balázs, a 3. kerület első embere, mármint amiatt, hogy ha minden igaz, január 1-jétől fizetős lesz a Megyeri-híd. Is. Ezzel ugye az is baj – mondom Római lakótelepi lakosként –, hogy azt a forgalmat, ami hálistennek elment a Szentendrei útról, majd jól visszahozza.

Bús szerint is:

Elfogadhatatlan. A Megyeri-híd fizetőssé tétele újabb közlekedési problémákat fog okozni a III. kerületben, ami egyszer már javult (a Megyeri-híd átadásakor). Most az M0 továbbépítését (10-es és 11-es út között) kellene előrébb rangsorolni, hogy a teherforgalmat teljesen ki lehessen szorítani Bp-ről és a III. kerületből is. Véleményem szerint a Megyeri-híd amúgy városi híd funkciót is betölt (nem véletlen talán a megyeri név: Káposztásmegyer és Békásmegyer), aminek a fővárosi közlekedésből való kiiktatása a kerületi forgalom növekedését, és a környezetszennyezés növekedését fogja jelenteni. A hídon BKV buszjárat közlekedik. Óbuda-Békásmegyer közlekedése és fejlődése szempontjából a javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan, ezért javasolni fogom a tervezetből a Megyeri-híd kivételét.

Szerintem mehetne a polgármester messzebbre is. Mondhatná például, hogy mindenki, aki ezt a baromságot – az M1/M7-et és a többit is beleértve – kitalálta, húzzon végre a jó büdös francba. Ennek azonban még nem jött el az ideje. De ami késik, nem múlik, higgyétek el.