This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nagyon értékes aszteroida repül el ma éjjel a Föld mellett

A 2011 UW-158 jelzésű égitest 2,4 millió kilométerre közelíti meg a bolygónkat, tehát hatszor olyan távol lesz tőlünk, mint a Hold. A fél mérföld széles aszteroida körülbelül 3,5 billió fontot érhet.

Advertisement

Azért ilyen sokat, mert a szakértők úgy vélik, az égitest magjában más értékes ásványi anyagok mellett százmillió tonna platina is lehet. Épp ezért azt gondolják, az UW-158 ideális célpont lenne az aszteroidabányászathoz. Az ehhez szükséges technológia ma még nem létezik, de sokan nagy lehetőségeket látnak a dologban, úgyhogy lehet, hogy amikor legközelebb hasonlóan közel kerül hozzánk az égitest – 2108-ban –, már kinyerhetjük belőle a nemesfémet.

Persze az ipari mértékű aszteroidabányászat – ha egy nap megvalósul – rendesen fel fogja borítani a gazdasági viszonyokat. A nemesfémek eddig épp a ritkaságuk miatt voltak értékesek, ha töménytelen mennyiségben juthatunk hozzájuk, idővel az áruk is zuhanni kezd majd.

Advertisement

via Independent

Share This Story

Get our newsletter