Miközben a két terroristát beszorították egy környéki nyomdába, egy kóser szupermarketben ketten újabb vérfürdőt rendeztek. Két halott van és egy rakás túszt is ejtettek. A tettes ismerhette a terrortestvéreket, ugyanaz a szélsőséges vezető volt a gurujuk a mozgalomban.

Miközben a világ és a francia rendőrség figyelme a Párizshoz közeli nyomdaépületben megbújó terrorista fivérekre irányult, nagyon eldurvult a helyzet egy ezzel párhuzamosan futó ügyben. Két ember – nagyon gyanús, hogy azokról van szó, akik tegnap rátámadtak két közlekedési rendőrre, egyiküket meggyilkolva – Párizsban, a Port de Vincennes közelében lendült támadásba egy élelmiszerboltban. A szem- és fültanúk lövéseket hallottak, nemsokára kivonult a rendőrség, körülvette az üzlet épületét, lezárták a környéket, készülnek az akcióra Ez délután egy óra körül történt. A hírek szerint a bolt elfoglalásakor minimum két embert megöltek, és legalább hat túsz van az üzletben. (Más hírforrások nem tudnak halottakról.)

A rendőrgyilkosság miatt egy szerelmespár tagjait körözik, erős a gyanú, hogy ők lehetnek bent a boltban is.

Advertisement

A férfitag, Amedy Coulibaly 33 éves, Franciaországban született, korábban drogügyei voltak, de ami most a legfontosabb: ugyanannak a Djamel Beghalnak volt a tanítványa, aki Chérif Kouachinak, a gyilkos testvérpár egyik tagjának is a mestere volt. Beghal egyfajta hitszónok és toborzóember egy takfiri ideológiát követő csoportban. Ez a szunnita iszlám egyik erőszakos, a világi társadalmat en bloc bűnösnek bélyegző vadhajtása, követői beépülnek a civil világba, hogy a megfelelő jelre akcióba lépjenek ellene.

Advertisement

A 26 éves nő, Hayat Boumeddiene öt éve jár Coulibalyval, őt is régóta figyelték a hatóságok, hiszen 2010-ben bevallotta, hogy a pasijával együtt járt terroristakiképzésen.