Befutott hozz√°m egy k√©r√©s egy kiad√≥t√≥l hirtelen, a kocsmanegyedrŇĎl akarnak √∂sszerakni valami k√∂tetet, √©s annyi lenne a feladat, hogy list√°zzam a magyar fŇĎv√°ros 5 legjobb boros hely√©t. Az a baj ezzel, hogy ha borozni megyek, akkor szinte mindig a Drop Shopban k√∂t√∂k ki.

Vagyis nem biztos, hogy igaz√°n naprak√©sz vagyok, √©s fŇĎleg nem el√©g sz√©les a l√°t√≥k√∂r√∂m.

J√°rtam m√°r m√°sutt is term√©szetesen, a Kadark√°ban, a DiVin√≥ban, a Dobl√≥ban, de b√°r t√∂bb√©-kev√©sb√© tiszt√°ban vagyok ezeknek az √©rt√©keivel ‚Äď √©s a hi√°nyoss√°gaival ‚Äď is, √∂sszess√©g√©ben m√©gis √ļgy √©rzem, egyed√ľl nem v√°llalhatom a felelŇĎss√©g √≥dium√°t.

De k√∂zben eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem lenne h√ľlyes√©g kollekt√≠v szerkeszt√©s al√° vetni a tartalmat. H√°tha kider√ľlne, hogy a cinkes tud√°s aranyat √©r. R√°ad√°sul nemcsak a vonatkoz√≥ k√∂tet, hanem saj√°t olvas√≥ink tekintet√©ben is.

Advertisement

Közszolg, ahogy mondani szokás.

Ha j√≥l √©rtem, a l√©nyeg, hogy k√©ne info arr√≥l is, hogy az adott, a borbuzik kegyeit keresŇĎ helyek mitŇĎl j√≥k, mitŇĎl extra a v√°laszt√©kuk, mire lŇĎnek, mit nem szabad kihagyni n√°luk stb.

Advertisement

√Čn p√©ld√°ul az√©rt szeretem a Drop Shopot, mert √ļgy √©rzem ott magam, mintha Eur√≥pa k√∂zep√©ben lenn√©k, √©s nem f√∂ldrajzi √©rtelemben. A sr√°cok egyszerŇĪen nem tudnak hib√°zni, poh√°rba is mindig frissen √©s a legt√∂k√©letesebb hŇĎm√©rs√©kleten j√∂n ki a bor ‚Äď a v√∂r√∂s is, ezzel nagyon kell vigy√°zni Budapesten, a szobahŇĎm√©rs√©klet ugyanis nem 26 fok norm√°lis esetben ‚Äď, amit aj√°nlanak, az gyakorlatilag mindig ok√©, √©s a szortiment a magamfajta Ausztria-, rizling-, k√©kfrankos- √©s pinot noir-rajong√≥ sz√°m√°ra egyet jelent a f√∂ldi mennyorsz√°ggal. √Čs akkor a pezsgŇĎkrŇĎl m√©g nem is sz√≥ltam egy sz√≥t se. Persze rohadt dr√°ga, pl√°ne, ha elvadulunk a Champagne-okig ‚Äď nem az √°rr√©s, hanem az ott kaphat√≥ dolgok miatt eleve ‚Äď, mindazon√°ltal egyr√©szt egyszer √©l√ľnk, m√°sr√©szt nem √©l√ľnk drop shopos boroz√°ssal naponta. Ha azt tenn√©nk, vagy milli√°rdosok lenn√©nk, vagy h√ľly√©k.

Na szóval, mondtok tippeket?