Befutott hozzám egy kérés egy kiadótól hirtelen, a kocsmanegyedről akarnak összerakni valami kötetet, és annyi lenne a feladat, hogy listázzam a magyar főváros 5 legjobb boros helyét. Az a baj ezzel, hogy ha borozni megyek, akkor szinte mindig a Drop Shopban kötök ki.

Vagyis nem biztos, hogy igazán naprakész vagyok, és főleg nem elég széles a látóköröm.

Advertisement

Jártam már másutt is természetesen, a Kadarkában, a DiVinóban, a Doblóban, de bár többé-kevésbé tisztában vagyok ezeknek az értékeivel – és a hiányosságaival – is, összességében mégis úgy érzem, egyedül nem vállalhatom a felelősség ódiumát.

De közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem lenne hülyeség kollektív szerkesztés alá vetni a tartalmat. Hátha kiderülne, hogy a cinkes tudás aranyat ér. Ráadásul nemcsak a vonatkozó kötet, hanem saját olvasóink tekintetében is.

Közszolg, ahogy mondani szokás.

Ha jól értem, a lényeg, hogy kéne info arról is, hogy az adott, a borbuzik kegyeit kereső helyek mitől jók, mitől extra a választékuk, mire lőnek, mit nem szabad kihagyni náluk stb.

Advertisement

Én például azért szeretem a Drop Shopot, mert úgy érzem ott magam, mintha Európa közepében lennék, és nem földrajzi értelemben. A srácok egyszerűen nem tudnak hibázni, pohárba is mindig frissen és a legtökéletesebb hőmérsékleten jön ki a bor – a vörös is, ezzel nagyon kell vigyázni Budapesten, a szobahőmérséklet ugyanis nem 26 fok normális esetben –, amit ajánlanak, az gyakorlatilag mindig oké, és a szortiment a magamfajta Ausztria-, rizling-, kékfrankos- és pinot noir-rajongó számára egyet jelent a földi mennyországgal. És akkor a pezsgőkről még nem is szóltam egy szót se. Persze rohadt drága, pláne, ha elvadulunk a Champagne-okig – nem az árrés, hanem az ott kapható dolgok miatt eleve –, mindazonáltal egyrészt egyszer élünk, másrészt nem élünk drop shopos borozással naponta. Ha azt tennénk, vagy milliárdosok lennénk, vagy hülyék.

Na szóval, mondtok tippeket?

Share This Story

Get our newsletter