Nagy Feró szerint ízlésficamos átverés a nemzeti rock

A Heti Válasz interjút készített az egyik legtrúbb magyar zenésszel, úgyhogy el is mesélem a kedvenc Nagy Feró anekdotámat egy 7 évvel ezelőtti találkozásról.

A ma kikerült interjú-kostolóban Alföldi Róbertről, az új István, a király musicalről és a nemzeti rockról is beszélt a Nemzet Csótánya. Alföldi leváltásán nem háborodott fel, de a musicalen valószínűleg sokan fel fognak. Amikor pedig megpendítették neki, hogy a Beatrice tulajdonképpen a nemzeti rock előfutára lehetne, korrekten elmondta egyáltalán nem pozitív véleményét.

Advertisement

Ferót mindig is őszinte figurának tartottam, ez csak erősödött, miután 2006 júniusában, 13 éves koromban megjósolta, hogy hatalmas sikerem lesz a nőknél.

Aznap Alice in Chains koncert lett volna a Pecsában, amire esélyem sem volt elmenni, meg utólag kiderült, hogy el is maradt, évekkel később pedig az is kiderült, hogy kár is lett volna elmenni. AiC helyett elmentem a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházba és 300 forintért jegyet vettem az Erzsébetligeti Rock Klub első alkalmára. A színház sötét előterében kialakított színpad előtt négy teljesen üres asztal volt, az ötödiknél pedig ültek hárman. Éreztem, hogy még nem lángol a rockfáklya, úgyhogy kimentem a színház elé oszlopokra ragasztott hirdetéseket olvasni. Ezt annyira szánalomra méltóan tettem, hogy odajött hozzám egy huszas éveiben járó nő, és szólt hogy jöjjek be, üljek le melléjük.

A nő Remeczki Barbara volt, aki Nagy Feróval vezetett közös rádióműsort a szinte foghatatlan Másik Rádión. Le is ültem, majd csendben hallgattam, ahogy egy kellemesen sörszagú öreg rocker magyaráz Ferónak. Barbara mesélte, hogy egyszer érkezett egy levél a rádió szerkesztőségébe, de órákig fogalmuk sem volt, hogy kinek jöhetett, mert a címzett Nagy Ferenc volt.

Advertisement

Kicsit én is beszéltem Feróval, kérdezett is ezt-azt, már nem tudom pontosan mit. Annyira viszont emlékszem, hogy odafordul hozzám és azt mondja:

Te nagy pinavadász leszel!

Azt, hogy mennyire lett igaza, fedje balladai homály, de akinek van jobb Nagy Feró anekdotája, ne tartsa magában!

Share This Story

Get our newsletter