Rendőröket hívtak az árleszállítások miatti verekedésekhez Londontól Glasgowig számos nagyáruházhoz, letartóztatások is történtek.

Advertisement

A korábban közölt, Asdában készült felvételek nem elszigetelt esetet mutattak, hanem országszerte tumultuózus jelenetek alakultak ki az olcsó plazmatévék és X-Boxok miatt. A manchesteri rendőrség eddig három férfit vett őrizetbe, egy nőre pedig ráesett egy tévé. Egy Tescóban kétszáz ember nem volt hajlandó elhagyni az üzletet, noha addigra a teljes árukészlet elfogyott, és ezek csak a Manchester környékén történtek.

Advertisement

A rendőrség mindenesetre az áruházakat hibáztatja a történtekért, mondván, hogy abszolút várható volt, ami ma történt, és csalódtak az áruházakban, amiért nem készültek fel erre a helyzetre.

Advertisement

A londoni rendőrség pedig a Twitteren figyelmeztetett, hogy hiába a fekete péntek, attól még ugyanúgy testi sértésnek minősül valakit a földre lökni egy húszfontos kávéfőző miatt.

Advertisement

A BBC által idézett szemtanúk elképesztő állapotokról, tolongásról, ordítozásról, verekedésekről számoltak be, az internet pedig tele van elrettentő képekkel és videókkal. Reméljük, jövőre nálunk sem csak online leértékelések lesznek a fekete pénteken!

Share This Story

Get our newsletter