Egy házaspárt leszállítottak a buszról, amiért a muszlimokat sértő dalt énekeltek az autista gyereküknek.

Advertisement

Egy napja már ez a sztori tartja lázban a Daily Mail olvasóit, és nem is nehéz megérteni, hogy miért. A rotherhami Branfield házaspár története tényleg tanulságos.

Történt, hogy Nick Branfield és Sarah Cleaves a tizenöt hónapos, autista lányukkal utaztak a Sheffieldből Doncasterbe tartó buszjáraton, ahol a lányuk sírni kezdett. Szokás szerint a Peppa Pig című, malacokról szóló rajzfilmsorozat főcímzenéjét énekelve próbálták megnyugtatni, hűen utánozva a röfögéseket is.

Advertisement

Ekkor egy hidzsábot viselő nő lépett oda hozzájuk, és rasszistának nevezte őket - szerinte ők a muszlimokat gúnyolták a röfögéssel, amiért azok nem ehetnek disznóhúst. Panaszát jelezte a sofőrnek is, aki azt mondta Branfieldéknek, jobb, ha inkább leszállnak, és gyalog teszik meg a hátralévő kétmérföldes utat.

Branfield panasszal élt a "megalázó" eset miatt, melyet jelenleg is vizsgál a busztársaság. A poszt címét a vonatkozó cikk legnépszerűbb kommentjéből szedtem: "Ez az ország egy vicc. Mindenki rajtunk röhög. Uhh, rosszul vagyok ettől az egésztől."

Share This Story

Get our newsletter