This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nagy balhé van a debreceni menekülttáborban

Illustration for article titled Nagy balhé van a debreceni menekülttáborban

A Dehír úgy tudja, a táborlakók a zsúfoltság miatt tiltakoznak. Annyi biztos, hogy óriási rendőri készültség van a helyszínen. FRISSÍTVE: A rendőrség szerint a táborlakók közötti vallási nézeteltérés fajult tömeges

Advertisement

Az MTI tudósítója szerint a táborban lakó menekültek közül mintegy százan botokkal támadtak a tábor melletti úton leálló autókra és buszokra, illetve megdobálták őket, sőt, felgyújtottak néhány kukát is. A Dehír szerint “egyesek leültek az útra, mások kukákat borogattak és fel is gyújtottak kukát. Valószínűleg a túlzsúfoltság miatt tiltakoztak.”

Mind a Dehír, mind pedig az MTI úgy tudja, hogy nincsenek súlyosabb sérültek, noha az előbbi szerint halálos áldozatról szóló pletykák is elterjedtek, de azok egyelőre alaptalanok. Annyi biztos, hogy a 800 emberre tervezett táborban jelenleg körülbelül 1600-an tartózkodnak. A 4024 szerint elsősorban afgán menekültekről van szó.

Advertisement

A debreceni menekülttáborban tavaly és tavalyelőtt is volt már tömegverekedés illetve lázadás.

UPDATE: A Dehír az alábbi információkkal frissítette a cikkét:

A rendőrség 17 óra után közleményt adott ki. Ebben azt írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint nem sokkal 14 óra után két menedékkérő között alakult ki vallási indíttatású nézeteltérés. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.

A rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során személyi sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

Advertisement

Fotó: 4024 via Facebook

Share This Story

Get our newsletter