This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Na most akkor ki az újfasiszta diktátor?

Illustration for article titled Na most akkor ki az újfasiszta diktátor?

John McCain republikánus politikus az új budapesti nagykövet miatti vitában mondott indulatos beszédet. Kovács Zoltán vitatja, hogy Orbánt diktátorozta volna, pedig úgy tűnik.

Advertisement

Kedd este a magyar internet egy vesszőtől volt hangos: vajon a "most egy olyan országról van szó, ami a peremén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak" kitétel után van-e vessző, vagy nincs, és Vlagyimir Putyinra vagy Orbán Viktorra vonatkozik?

A 444 végül megkérdezte McCain szenátor sajtósát, Julie Tarallót, aki azt válaszolta, hogy a politikus Orbánra utalt. (A teljes levelezés itt látható.)

Advertisement

Ennek ellenére Kovács Zoltán kormányszóvivő is megszólalt az ügyben éjjel, és ragaszkodott ahhoz, hogy nem a magyar miniszterelnökről van szó. Kovács az MTI-nek azt is elmondta, hogy "a magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentéseivel kapcsolatban".

Az USA új budapesti nagykövete a korábban tévés producerként ismert Colleen Bell lesz, McCain az ő kinevezését támadta, mondván, tapasztalatlan egy ilyen fontos országhoz, mint a miénk.

Advertisement

A fenti képen Colleen Bell a férjével, Bradleyvel látható az idei Emmy-díjkiosztón.

Fotó: Matt Sayles/AP Images

Share This Story

Get our newsletter