John McCain republik√°nus politikus az √ļj budapesti nagyk√∂vet miatti vit√°ban mondott indulatos besz√©det. Kov√°cs Zolt√°n vitatja, hogy Orb√°nt dikt√°torozta volna, pedig √ļgy tŇĪnik.

Kedd este a magyar internet egy vesszŇĎtŇĎl volt hangos: vajon a "most egy olyan orsz√°gr√≥l van sz√≥, ami a perem√©n √°ll annak, hogy feladja f√ľggetlens√©g√©t egy neofasiszta dikt√°tornak" kit√©tel ut√°n van-e vesszŇĎ, vagy nincs, √©s Vlagyimir Putyinra vagy Orb√°n Viktorra vonatkozik?

A 444 v√©g√ľl megk√©rdezte McCain szen√°tor sajt√≥s√°t, Julie Tarall√≥t, aki azt v√°laszolta, hogy a politikus Orb√°nra utalt. (A teljes levelez√©s itt l√°that√≥.)

Ennek ellen√©re Kov√°cs Zolt√°n korm√°nysz√≥vivŇĎ is megsz√≥lalt az √ľgyben √©jjel, √©s ragaszkodott ahhoz, hogy nem a magyar minisztereln√∂krŇĎl van sz√≥. Kov√°cs az MTI-nek azt is elmondta, hogy "a magyar diplom√°cia halad√©ktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szen√°torral a budapesti amerikai nagyk√∂vet kinevez√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ szen√°tusi szavaz√°skor tett kijelent√©seivel kapcsolatban".

Az USA √ļj budapesti nagyk√∂vete a kor√°bban t√©v√©s producerk√©nt ismert Colleen Bell lesz, McCain az ŇĎ kinevez√©s√©t t√°madta, mondv√°n, tapasztalatlan egy ilyen fontos orsz√°ghoz, mint a mi√©nk.

Advertisement

A fenti képen Colleen Bell a férjével, Bradleyvel látható az idei Emmy-díjkiosztón.

Fotó: Matt Sayles/AP Images