Hát persze, hogy A legnagyobb hős. Ez most végre a számok is alátámasztják: megjöttek a magyar nézettségi/letöltési/népszerűségi listák a nyárról.

Advertisement

A Honeybeast daláról még július végén írtam, miután kezdett az agyamra menni, hogy mindenütt ebbe a számba ütközöm, és már akkor nyilvánvaló volt, hogy ez - az amúgy cseppet sem vidám és nyárias hangulatú - a nyár legnagyobb hazai slágere.

Advertisement

Most pedig megjelent a MAHASZ és az Artisjus szokásos negyedévi listája, mely nemcsak a YouTube és Facebook népszerűségi listákat közli, hanem hat különböző listát. Ezek alapján az látszik, hogy A legnagyobb hős nemcsak a rádiós, streaming és single listán szerepelt jól, hanem az amúgy külön univerzumot jelentő YouTube-on is.

Ugyanez például nem mondható el a YouTube három legsikeresebb nyári videójáról, melyek közül kettőt a saját szubkultúráján kívül teljesen értelmezhetetlen Horváth Tamás jegyez, egyet pedig a szintén nem rádióban nyomuló Majka-Curtis duó.

Advertisement

A listák és a hozzá tartozó elemzés a Dal+Szerző magazinban jelent meg, a közízlés miatti siránkozás meg tényleg maradjon arra, aki nemhogy nem járt a Nagykörúton túl, de még csak a négyes-hatosra se kellett felszállnia soha életében. Alább meg lehet nézni a listákat.

Illustration for article titled Na, mit gondoltok, mi volt a nyár magyar slágere?
Advertisement
Illustration for article titled Na, mit gondoltok, mi volt a nyár magyar slágere?

Share This Story

Get our newsletter