Na melyik kultikus 90-es évekbeli sorozatot támasztaná föl még az NBC?

Amikor a régi istenek éltek, hadverzérek és királyok, az összezavarodott nép egy hősért kiáltott.

Ejha, az új X-akták valahogy nem lepett meg – Mulder és Scully sorozata nemcsak óriási rajongótáborral rendelkezik, de sok szempontból sorozattörténeti klasszikus is. Hasonló kategória a Twin Peaks is. Arra viszont nem számítottam, hogy a 90-es évek egyik leggagyibb, mégis legkirályabb fantasysorozatát, a Xénát is folytatni akarja az amerikai NBC csatorna.

Advertisement

A harcos hercegnő kalandjai Magyarországon is népszerűek voltak. A sorozat eredetileg 1995-ben indult, mint a Hercules c., mai szemmel szintén gagyinak számító görög mitológiás széria spinoffja, azaz testvérsorozata. Xéna karaktere először a Herculesben tűnt fel, azután kapott önálló műsort, hogy a készítők rájöttek, milyen népszerű a rajongók körében. A dolog bejött, a Xénából hat évad készült, a címszereplőt alaktó Lucy Lawlesst máig a legtöbben az amazon hercegnővel azonosítják.

A Hollywood Reporter forrásai szerint a sorozat feltámasztása kezdeti stádiumban van még, az írókat is keresik, viszont úgy tűnik, az eredeti Xéna két producere, Sam Raimi és Rob Tapert benne van a projektben. Azt nem tudni, Lucy Lawless visszatér-e a Xénába, nem valószínű, hogy újra ő formálhatná meg a harcos hercegnőt, viszont egy mellékszerepet simán kaphat. Az ilyen megoldásnak egyrészt nagy hagyománya van az iparban, és a rajongók is imádni szokták. Lawless ráadásul saját elmondása szerint mindent megtesz, hogy elkészüljön a Xéna mozifilm, úgyhogy nincs baja a korábbi szerepével, és a dolgokat az is könnyíti, hogy a fent emlegetett Robert Tapert a férje.

Az új Xéna szerepére egy olyan színésznőt keresnek, akiben megvan Lucy Lawless karizmája és az Éhezők viadalából ismerős Katniss sütnivalója is. Azt sem tudni még, hogy hány részesre tervezik a sorozatot – csak egy mini lesz, mint az X-akták, vagy annál több –, és az is csak tipp, hogy 2016-ban kerülhet a képernyőkre.

Advertisement

Szerintem tök király, hogy csinálnak egy olyan, erős női főszereplős sorozatot, ami nem a megszokott tematikát – rendőrös, orvosos, ügyvédes, szuperhősös – követi. Remélem, nem lesz akkora bukta, mint a szintén kultsorozat Dallas vagy Knight Rider 2.0-ás verziója.

A legnagyobb kicseszés, hogy nem lehet beágyazni a Xéna magyar főcímét a posztba, de ha jót akartok magatoknak, nézzétek meg a YouTube-on!

Share This Story