Amikor a rĂ©gi istenek Ă©ltek, hadverzĂ©rek Ă©s kirĂĄlyok, az összezavarodott nĂ©p egy hƑsĂ©rt kiĂĄltott.

Ejha, az Ășj X-aktĂĄk valahogy nem lepett meg – Mulder Ă©s Scully sorozata nemcsak ĂłriĂĄsi rajongĂłtĂĄborral rendelkezik, de sok szempontbĂłl sorozattörtĂ©neti klasszikus is. HasonlĂł kategĂłria a Twin Peaks is. Arra viszont nem szĂĄmĂ­tottam, hogy a 90-es Ă©vek egyik leggagyibb, mĂ©gis legkirĂĄlyabb fantasysorozatĂĄt, a XĂ©nĂĄt is folytatni akarja az amerikai NBC csatorna.

A harcos hercegnƑ kalandjai MagyarorszĂĄgon is nĂ©pszerƱek voltak. A sorozat eredetileg 1995-ben indult, mint a Hercules c., mai szemmel szintĂ©n gagyinak szĂĄmĂ­tĂł görög mitolĂłgiĂĄs szĂ©ria spinoffja, azaz testvĂ©rsorozata. XĂ©na karaktere elƑször a Herculesben tƱnt fel, azutĂĄn kapott önĂĄllĂł mƱsort, hogy a kĂ©szĂ­tƑk rĂĄjöttek, milyen nĂ©pszerƱ a rajongĂłk körĂ©ben. A dolog bejött, a XĂ©nĂĄbĂłl hat Ă©vad kĂ©szĂŒlt, a cĂ­mszereplƑt alaktĂł Lucy Lawlesst mĂĄig a legtöbben az amazon hercegnƑvel azonosĂ­tjĂĄk.

A Hollywood Reporter forrĂĄsai szerint a sorozat feltĂĄmasztĂĄsa kezdeti stĂĄdiumban van mĂ©g, az Ă­rĂłkat is keresik, viszont Ășgy tƱnik, az eredeti XĂ©na kĂ©t producere, Sam Raimi Ă©s Rob Tapert benne van a projektben. Azt nem tudni, Lucy Lawless visszatĂ©r-e a XĂ©nĂĄba, nem valĂłszĂ­nƱ, hogy Ășjra Ƒ formĂĄlhatnĂĄ meg a harcos hercegnƑt, viszont egy mellĂ©kszerepet simĂĄn kaphat. Az ilyen megoldĂĄsnak egyrĂ©szt nagy hagyomĂĄnya van az iparban, Ă©s a rajongĂłk is imĂĄdni szoktĂĄk. Lawless rĂĄadĂĄsul sajĂĄt elmondĂĄsa szerint mindent megtesz, hogy elkĂ©szĂŒljön a XĂ©na mozifilm, Ășgyhogy nincs baja a korĂĄbbi szerepĂ©vel, Ă©s a dolgokat az is könnyĂ­ti, hogy a fent emlegetett Robert Tapert a fĂ©rje.

Advertisement

Az Ășj XĂ©na szerepĂ©re egy olyan szĂ­nĂ©sznƑt keresnek, akiben megvan Lucy Lawless karizmĂĄja Ă©s az ÉhezƑk viadalĂĄbĂłl ismerƑs Katniss sĂŒtnivalĂłja is. Azt sem tudni mĂ©g, hogy hĂĄny rĂ©szesre tervezik a sorozatot – csak egy mini lesz, mint az X-aktĂĄk, vagy annĂĄl több –, Ă©s az is csak tipp, hogy 2016-ban kerĂŒlhet a kĂ©pernyƑkre.

Szerintem tök kirĂĄly, hogy csinĂĄlnak egy olyan, erƑs nƑi fƑszereplƑs sorozatot, ami nem a megszokott tematikĂĄt – rendƑrös, orvosos, ĂŒgyvĂ©des, szuperhƑsös – követi. RemĂ©lem, nem lesz akkora bukta, mint a szintĂ©n kultsorozat Dallas vagy Knight Rider 2.0-ĂĄs verziĂłja.

A legnagyobb kicseszĂ©s, hogy nem lehet beĂĄgyazni a XĂ©na magyar fƑcĂ­mĂ©t a posztba, de ha jĂłt akartok magatoknak, nĂ©zzĂ©tek meg a YouTube-on!