A napokban került fel a Youtube-ra egy videó, amelyen valaki egy házilag készített kvadkopterre szerelt egy félautomata pisztollyal lövöldözik. Nem tűnik valami pontosnak, de azért így is marha nyomasztó.

Nem nagyon derülnek ki részletek a videó leírásából, de egyébként nem is ez az első ilyen gép, amit alkottak, két éve például egy képernyővédő fóliákat gyártó cég készített egy hasonló csodát.

Manapság ha nem is filléres tétel, de nevetségesen egyszerű és viszonylag olcsó dolog beszerezni egy drónt, amit aztán a megfelelő szakértelemmel simán át lehet alakítani úgy, hogy gombnyomásra meghúzza a rá szerelt lőfegyver elsütőbillentyűjét – nem kell hozzá különösebb haditechnikai szakképzettség, komoly anyagi, technológiai források.

Ha viszont kvázi bárki tud csinálni egy hasonló gépet, akkor nyilván az őrültek, terroristák, öngyilkosjelöltek számára sem lehet kihívás, főleg mondjuk a fegyverbuzi Amerikában. Egy drónnal pedig simán be lehet jutni olyan szabadtéri helyszínekre, ahova mondjuk az emberek csak szigorú biztonsági ellenőrzésen keresztül mehetnek be. Ráadásul így hirtelenjében azt sem tudom, hogyan lehetne egy ilyen apró – azt írják, 66 centi hosszú – repülő gépet leszedni, ha para van. Talán egy sörétes puskával, ha nem repül túl magasan?

Szóval nagyon bírom a drónokat, rengeteg pozitív dologra lehet őket használni a csomagszállítástól kezdve a videózásig, de ettől a repülő haláltól a hideg is kirázott.

Advertisement

via Gizmodo