2014 vállalhatónak és táncolhatónak ítélt popszámaiból állítottam össze egy playlistet, egész pontosan tizenhat dal szerepel itt.

Ezzel egy majdnem megszakadt hagyományt viszek tovább, a Quartnál minden év végén csináltunk egy összeállítást a még pont nem túl cikinek tartott azévi slágerekből, mely a rendkívül ötletes Slágervarázs címen futott, a tavalyi például ilyen lett.

Most annyi előnyöm van, hogy nem közösködtem senkivel, úgyhogy nem kell kompromisszumos Drake- vagy Nicki Minaj-számokat sem felraknom. És bár tény, hogy évről évre nagyobbnak érzem az ollót az én ízlésem és az aktuális poptrendek között, azért próbáltam törekedni valamiféle kompromisszumra, és ez lett belőle.

A tizenhat szám között vannak igazi rádióslágerek, meg interneten népszerűvé vált dalok is, talán nem is mindegyik valódi sláger, a szó billboardos értelmében, de itt mégis pont jó helyük volt.

Advertisement

Az Alt-J lemezéről bővebben is írtam, akárcsak Taylor Swiftéről és D'Angelóéról; páran szerepeltek az év első felének számaiból készült mixben (ezért a Do It Againnek egy újabb verziója került föl), és van pár, rengeteget játszott sláger, mint a Clean Bandité, amiről nem sok újat tudnék már mondani. Meg van az Uptown Funk, amelyről szintén volt már poszt.

Ami a többieket illeti, rögtön az első szám például három éve jelent meg először, de idén lett belőle sláger (a Kongos amúgy egy dél-afrikai együttes, hoppá!), a Bleachers pedig a Fun. egyik tagjának rendkívül sikeres idei side-projectje. Marina and the Diamonds a csalódást keltő előző lemez után egy jó számmal tért vissza, és ugyanezt tette Kendrick Lamar is, a kritikailag talán leginkább elismert új rapper. Shamir neve még nekem se mond túl sokat, viszont ez a száma teljesen jó, a norvég Todd Terje pedig az év nu-diszkólemezét készítette azok szerint, akik sok ilyesmit hallgatnak.

Advertisement

EndOf2014 by Cink on Mixcloud

A teljes lista így fest:

The Kongos - Come With Me Now
Alt-J - Left Hand Free
Bleachers - I Wanna Get Better
5 Seconds of Summer - She Looks So Perfect
Charli XCX - Boom Clap
Taylor Swift - Shake It Off
Marina and the Diamonds - Froot
Meghan Trainor - All About the Bass
Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
Clean Bandit - Rather Be
Robyn & Röyksopp - Do It Again (RYXP Version)
Future Islands - Seasons
D'Angelo - Sugah Daddy
Shamir - On the Regular
Kendrick Lamar - i
Todd Terje - Delorean Dynamite

Advertisement

Fotó: Getty Images

UPDATE: Csináltam egy Spotify-verziót is, azon mondjuk Taylor Swift az ismert okok miatt nincs, viszont a Do It Again az eredeti verzióban hallható rajta.