Gondold meg százszor, mit csinálsz azzal a pénzzel, amit tévedésből utaltak át neked! Ez a tanulsága a nagykőrösi karbantartó történetének, aki felfüggesztett fogházat kaphat, amiért két kézzel szórta a hatmilliót. Még szerencse, hogy a sietség ellenére csak négyig jutott.

Vádat emeltek egy nagykőrösi karbantartó ellen, akinek a munkáltatója tévedésből csaknem hatmillió forintos havi bért utalt át, amit ő elköltött – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel. Gyugyi Csilla közölte: a férfi január végén helyezkedett el egy kecskeméti kft.-nél. Az első – nem teljes hónapra járó – munkabérét rosszul számolták ki, februárban 5,9 millió forintot utaltak át a számlájára.

Miután a cég ügyintézője észlelte a téves kifizetést, február 21-én írásban felszólította a karbantartót az összeg visszafizetésére. Ekkorra azonban a férfi több mint 4 milliót már elköltött a pénzből, csak a maradékot tudta visszaadni. A hirtelen jött és elköltött milliókat azóta vonják a béréből, a Nagykőrösi Járási Ügyészség pedig jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyben.

Advertisement

Mennyit kereshet vajon egy karbantartó Nagykőrösön, már amennyiben nem hatmilliót? És mikorra vonják le vajon a négymillió utolsó részletét is? Megannyi izgalmas kérdés!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter