A kedvenc ajtóm – rajta a kedvenc feliratommal – az újpesti Duna-parton áll.

Bűvös főzetet kotyvasztó varázslók, óriáslény-fodrászok, megaparóka-készítők, figyelem! A Megyeri csárdától nem messze, a romantikus újpesti parton igen fontos figyelmeztető felirat található. Az a vicc, hogy már rengetegszer jártam erre, és mindig megdobogtatta a szívemet, csak éppen siettem horgászni, és sohasem vettem a fáradságot, hogy megkeressem és megsimogassam a nyilván aranyosan csillogó sárkányhajat.

Azt nem tudom pontosan, hol lehet a haj, mert a jelzett irányban több omladozó csónakház is található, de majd megkérdezem az öreg gondnokot, akivel úgy ismerkedtem össze, hogy odakint slagozgatott, és miközben beszélgettünk, az egyik csónakház emeleti gangján megjelent a felesége, és elkezdett kiabálni vele. Mire emberünk – aki mindeközben folyamatosan beszélt hozzám – társalgás közben a nő felé fordította a locsolót, összefogta a végét, és az erős vízsugárral elkezdte veretni az asszonyt.

Ha pedig sárkányháj lenne az a sárkányhaj, majd elindulok az illat irányába, ha hirtelen sárkánytöpörtyű-szagot éreznék.