De mielőtt elsietnéd, nézd meg, hogy mit ad ki rengeteg K-Európa-definíció szó szerinti egymásra vetítése egyetlen térképen! Jó hír, hogy mi szinte az összesben benne vagyunk, ezért vagyunk ilyen sötétlilák a térképen.

Egyik kedvenc mikroblogom, a Maps on the Web grafikája szerint a legeslegközépeurópaibb ország az egész világon Csehország. Ezzel egyet is tudok érteni, bár az a gyanúm, hogy én a Monarchia egykori országait szoktam magamban Közép-Európának tekinteni. Vagy a volt komcsi országokat, plusz Ausztriát, mínusz Bulgáriát. Utóbbi okát meg ne kérdezze senki. Szóval igazán tudatosan talán még sosem gondolkoztam el a dolgon, de ha már így alakult, az én Közép-Európám a következő:

Ausztria + Csehország + Szlovákia + Magyarország + Románia + Szlovénia + Horvátország + Szerbia + Bosznia + Montenegro. És van két oszágrészem is hozzá, Észak-Olaszország és Kárpátalja.

Már most érzem, hogy mennyire ingoványos talaj ez.

Ha van kedved definiálni, akár így felsorolással, akár térkép bekommentlésével, hajrá!

(Ha belenagyítasz a fenti képbe, el tudod olvasni, hogy milyen források KE-definícióit vetítette egymásra a Maps on the Web.)