Még a hét elején hozták a döntést a Borkonyha étterem vezetői, de én csak most vettem észre. Muszáj kicsit pihennie Sárközi Ákos séfnek és a csapatnak, mert nagy a pörgés.

Illustration for article titled Muszáj bezárni délutánonként a Michelin-csillagos konyhát
Advertisement

Harmadik michelines éttermünk konyhája délután négy és hat között tart zárva, ahogy a honlapon írják, "erre azért van szükségünk, hogy Ákos és kollégái a tőlük megszokott és elvárt minőségben fel tudjanak készülni a vacsorára. Ebben az időszakban a boraink mellé igény szerint házi kenyereinket, sajtokat, pástétomot, salátákat tudunk felszolgálni."

Ha olvastátok rajongó kritikánkat, talán emlékezhettek rá, nekünk sem sikerült múlt héten elsőre megebédelnünk, annyian voltak a népek az étteremben csütörtökön, hogy foglalnunk kellett péntekre. Várható volt, hogy ez lesz, ennyi pénzért csillagot enni képtelenség a környéken.

Advertisement

És úgy néz ki, a jövőben sem fog többe kerülni a dolog. Sárközi legalábbis azt mondja ebben a Heti Válasz-interjúban, hogy "ezután sem akarunk változtatni a filozófián, ugyanazok szeretnénk maradni. Most, hogy megvan a csillag, nem fogunk árat emelni, degusztációs menüt készíteni." Viszont olcsó ebédmenü sem lesz: "A menü önbecsapás, az a vendégkör, amely ideszokik délben egy menüre, este nem jön vissza vacsorázni."

Advertisement

(fotó: Szabó Balázs/Heti Válasz)

Share This Story

Get our newsletter