This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mundruczó Kornél kutyás apokalipszisa Cannes-ban debütál

Illustration for article titled Mundruczó Kornél kutyás apokalipszisa Cannes-ban debütál

Mégis lesz magyar film Cannes-ban! A Fehér Istent meghívta a 67. Cannes-i Filmfesztivál az Un Certain Regard szekcióba.

Advertisement

Az Un Certain Regard nem a versenyprogram része, de itt szokták bemutatni a vagányabb filmeket a fesztiválon. Igazából nem a nagy felhajtás része, de mindig találni itt érdekes darabokat.

A Fehér Isten egy olyan világról fog szólni, amiben a kutyák fellázadnak az emberek ellen, simán ez lesz az első Mundruczó-film, amiben akciójelenetek is lesznek. A kutyák pedig igazi kutyák, nem CGI, nem bábok.

Advertisement

A filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan utópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik.

Ez a hivatalos sztori a sajtóanyag szerint:

Egy új törvény szerint minden korcs után különadót kell fizetni a kutyatartó állampolgároknak. Ebek százait dobják ki a tulajdonosok. A 13 éves Lili sikertelenül próbálja megóvni kutyáját apjától, az is utcára kerül. Hagen és Lili reménytelenül keresik egymást a ködös budapesti utcákon. Miközben a lány kezd beletörődni sorsába, a kutya rájön, a nagyváros dzsungelében a túlélés egyetlen záloga, ha megszűnik lojális lenni korábbi barátai, az emberek felé. Kisemmizett fajtatársai között talál menedéket. A hontalan kutyáknak egyetlen válaszuk marad mindarra, ami velük történt: a lázadás szabadsága.

Hagen a nincstelen felkelők élére áll és a kutyák a város ellen indulnak. Bosszújuk véres és kegyetlen. Amint Lili meghallja a távolból a falka ugatását, tudja, ő az egyetlen, aki képes lehet megállítani a vérengzést…

Advertisement

Mit ad isten, pont most készült el a Fehér Isten hivatalos Facebook-oldala, ahova kitettek egy előzetest a forgatáson készült werkfilmből:

Share This Story

Get our newsletter