Mégis lesz magyar film Cannes-ban! A Fehér Istent meghívta a 67. Cannes-i Filmfesztivál az Un Certain Regard szekcióba.

Az Un Certain Regard nem a versenyprogram része, de itt szokták bemutatni a vagányabb filmeket a fesztiválon. Igazából nem a nagy felhajtás része, de mindig találni itt érdekes darabokat.

A Feh√©r Isten egy olyan vil√°gr√≥l fog sz√≥lni, amiben a kuty√°k fell√°zadnak az emberek ellen, sim√°n ez lesz az elsŇĎ Mundrucz√≥-film, amiben akci√≥jelenetek is lesznek. A kuty√°k pedig igazi kuty√°k, nem CGI, nem b√°bok.

A filmes √©s sz√≠nh√°zi munk√°ival egyar√°nt vil√°gszerte elismert Mundrucz√≥ Korn√©l hatodik nagyj√°t√©kfilmje egy kisl√°ny √©s egy kutya bar√°ts√°g√°nak t√∂rt√©net√©t mes√©li el egy olyan ut√≥pisztikus vil√°gban, ahol a sz√°rmaz√°s sorsd√∂ntŇĎ k√©rd√©ss√© v√°lik.

Ez a hivatalos sztori a sajtóanyag szerint:

Egy √ļj t√∂rv√©ny szerint minden korcs ut√°n k√ľl√∂nad√≥t kell fizetni a kutyatart√≥ √°llampolg√°roknak. Ebek sz√°zait dobj√°k ki a tulajdonosok. A 13 √©ves Lili sikertelen√ľl pr√≥b√°lja meg√≥vni kuty√°j√°t apj√°t√≥l, az is utc√°ra ker√ľl. Hagen √©s Lili rem√©nytelen√ľl keresik egym√°st a k√∂d√∂s budapesti utc√°kon. Mik√∂zben a l√°ny kezd belet√∂rŇĎdni sors√°ba, a kutya r√°j√∂n, a nagyv√°ros dzsungel√©ben a t√ļl√©l√©s egyetlen z√°loga, ha megszŇĪnik loj√°lis lenni kor√°bbi bar√°tai, az emberek fel√©. Kisemmizett fajtat√°rsai k√∂z√∂tt tal√°l mened√©ket. A hontalan kuty√°knak egyetlen v√°laszuk marad mindarra, ami vel√ľk t√∂rt√©nt: a l√°zad√°s szabads√°ga.

Hagen a nincstelen felkelŇĎk √©l√©re √°ll √©s a kuty√°k a v√°ros ellen indulnak. Bossz√ļjuk v√©res √©s kegyetlen. Amint Lili meghallja a t√°volb√≥l a falka ugat√°s√°t, tudja, ŇĎ az egyetlen, aki k√©pes lehet meg√°ll√≠tani a v√©rengz√©st‚Ķ

Advertisement

Mit ad isten, pont most k√©sz√ľlt el a Feh√©r Isten hivatalos Facebook-oldala, ahova kitettek egy elŇĎzetest a forgat√°son k√©sz√ľlt werkfilmbŇĎl: