Vagyis Ă©n nem sok ĂșjnĂłvumot fedeztem fel OrbĂĄn Viktor Ă©vadnyitĂł parlamenti beszĂ©dĂ©ben. MĂĄrmint azon tĂșl, hogy egyre nagyobbnak, kemĂ©nyebbnek Ă©s belĂĄthatatlanabb vĂ©gƱnek sejtem ezt a csatĂĄt, amit – termĂ©szetesen a tisztessĂ©g jegyĂ©ben!! – a kormĂĄny vĂ©gigcsinĂĄlni kĂ©szĂŒl.

Hogy mi lesz ennek a kifutĂĄsa? Honnan tudjam? Mondom, hogy nem lĂĄtni, merre visz.

Legfeljebb tippjeim lehetnek. Pl. egy olyan, hogy mire a vĂ©gĂ©re Ă©rĂŒnk, nem biztos, hogy minden hiteltartozĂłnak egyharmadĂĄval csökken majd a törlesztƑrĂ©szlete, az viszont igenis biztos, hogy a magyarorszĂĄgi bankrendszer egĂ©szen mĂĄshogyan fog kinĂ©zni, mint most.

És akkor mĂ©g nem is beszĂ©ltĂŒnk egyetlen szĂłt sem a forintrĂłl – mĂĄrmint az ĂĄrfolyamĂĄrĂłl –, vagy a magyar gazdasĂĄg teherbĂ­rĂł kĂ©pessĂ©gĂ©rƑl. SƑt arrĂłl sem, hogy hol van MagyarorszĂĄg helye az EurĂłpai UniĂłban.

Hirtelen az jutott eszembe, hogy a rezsicsökkentĂ©s csak a bankelszĂĄmoltatĂĄs fƑprĂłbĂĄja volt – igaz, nem szĂĄmoltam mĂ©g utĂĄna ennek matematikailag. HĂĄt kĂ­vĂĄncsi vagyok. MĂ©g talĂĄn sose nem voltam kĂ­vĂĄncsi ennyire.

Advertisement

Fotó: Illyés Tibor/MTI