Seggfejs√©g biturb√≥: a Napi Gazdas√°g fideszes vezetŇĎje a lapja v√©gtelen k√≠nos arcraes√©se ut√°n nem szer√©nyedett le, hanem teny√©rbem√°sz√≥ modorban sz√≥l be az RTL vez√©rigazgat√≥j√°nak, miut√°n Dirk Gerkens egy fb-kommentben sz√≥rakozott az ezerszereset t√©vedŇĎ √ļjs√°g√≠r√≥kon.

Titokzatos, sŇĎt t√∂k√©letesen √©rthetetlen k√∂zlem√©nyt jelentetett meg az elŇĎbb az MTI orsz√°gos Sajt√≥szolg√°lata. √Črthetetlent az √∂sszes olyan olvas√≥nak, aki nincs pontosan tiszt√°ban a Napi Gazdas√°g-RTL Klub-p√°rbajjal. √ćme a teljes sz√∂vege:

Barcza Gy√∂rgy, a Napi Gazdas√°g fŇĎszerkesztŇĎj√©nek k√∂zlem√©nye

Budapest, 2014. j√ļnius 24., kedd - K√∂zlem√©ny

Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. T√∂bb al√°zatot √©s kevesebb p√∂khendis√©get v√°rn√©k el att√≥l, aki a magyarok kenyer√©t eszi √©s idŇĎnk√©nt a magyarok seg√≠ts√©g√©re szorul.

Barcza György

Napi Gazdas√°g fŇĎszerkesztŇĎ

Hogy mi???

Az elŇĎzm√©ny annyi, hogy miut√°n a korm√°ny √©s az RTL Klub konfliktusba ker√ľltek a frissen megszavazott rekl√°mad√≥ miatt, √©s az RTL a sz√°nd√©kos szopat√°sra azzal reag√°lt, hogy elkezdett olyan h√≠rad√≥kat szerkeszteni, mintha rendes, norm√°lis t√©v√© lenne, a Fidesz v√°laszcsap√°sk√©nt r√°juk eresztette a Napi Gazdas√°got. Hogy mi√©rt szeg√©ny kis Nemecsek ErnŇĎt, √©s nem a Magyar Nemzetet vagy a H√≠r Tv-t? H√°t mert azok is ellenzik az igazs√°gtalan rekl√°mad√≥t, a Napit meg nemr√©g vette meg az √°llamp√°rt fi√≥kszervezete, a Sz√°zadv√©g, √≠gy ŇĎk azt√°n nem elleneznek semmit, hanem √ļgy viselkednek, mint Orb√°n Putyinnal a lengyelek szerint.

A Napi pedig, j√≥ p√°rtlap m√≥dj√°ra, azonnal beleesett a maga √°ltal √°sott p√∂ceg√∂d√∂rbe, amikor h√©tfŇĎn diadalmasan meg√≠rta, hogy a rohadt kapitalista RTL 1,6 milli√°rd forint tiszteletd√≠jat osztott sz√©t 14 menedzsere k√∂z√∂tt, hogy kider√ľlj√∂n, a kiosztott √∂sszeg annak pont az ezredr√©sze, 1,6 milli√≥ volt.

Erre reag√°lt Gerkens vez√©rigazgat√≥ a k√∂vetkezŇĎ, a helyzethez k√©pest igaz√°n visszafogott fb-kommenttel, hogy

Some guys should go back to primary school to learn their maths...

vagyis hogy

P√°ran visszamehetnek az √°ltal√°nosba, hogy megtanulj√°k a matekot

Advertisement

Azt hiszem, hogy amikor politikailag motivált balfácánok szenzációként tálalnak egy karatergyilkos sztorit, három nagyságrendet tévedve, ez a minimum kioktatásból.

De nem Barcza fŇĎszerkesztŇĎ szerint, aki a leg√ļtsz√©libb tapl√≥ modorban √°llt neki k√ľlf√∂ldizni √©s magyarokkenyer√©teszizni az MTI-ben. Miut√°n elŇĎzŇĎ nap m√°r k√©nytelen volt helyreigaz√≠t√°st k√∂zz√©tenni!

Advertisement

Pont ezt v√°rtam egy visszafogott fideszes kamp√°nysz√≥csŇĎ fŇĎszerkesztŇĎj√©tŇĎl, de t√©nyleg csal√≥dott vagyok, hogy ennyire bej√∂tt a sztereot√≠pia a hatalom langyos mell√©nyzseb√©bŇĎl kikiab√°l√≥ vit√©zekrŇĎl. √Čs h√°t eleve milyen dolog egy √ļjs√°g√≠r√≥t√≥l olyan k√∂zlem√©nyt kiadni, aminek se f√ľle, se farka, √©s m√©g az aprop√≥ja sem √©rthetŇĎ?

(iééusztráció: algebraicvarietyshow)