Seggfejség biturbó: a Napi Gazdaság fideszes vezetője a lapja végtelen kínos arcraesése után nem szerényedett le, hanem tenyérbemászó modorban szól be az RTL vezérigazgatójának, miután Dirk Gerkens egy fb-kommentben szórakozott az ezerszereset tévedő újságírókon.

Titokzatos, sőt tökéletesen érthetetlen közleményt jelentetett meg az előbb az MTI országos Sajtószolgálata. Érthetetlent az összes olyan olvasónak, aki nincs pontosan tisztában a Napi Gazdaság-RTL Klub-párbajjal. Íme a teljes szövege:

Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztőjének közleménye

Budapest, 2014. június 24., kedd - Közlemény

Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul.

Barcza György

Napi Gazdaság főszerkesztő

Hogy mi???

Az előzmény annyi, hogy miután a kormány és az RTL Klub konfliktusba kerültek a frissen megszavazott reklámadó miatt, és az RTL a szándékos szopatásra azzal reagált, hogy elkezdett olyan híradókat szerkeszteni, mintha rendes, normális tévé lenne, a Fidesz válaszcsapásként rájuk eresztette a Napi Gazdaságot. Hogy miért szegény kis Nemecsek Ernőt, és nem a Magyar Nemzetet vagy a Hír Tv-t? Hát mert azok is ellenzik az igazságtalan reklámadót, a Napit meg nemrég vette meg az állampárt fiókszervezete, a Századvég, így ők aztán nem elleneznek semmit, hanem úgy viselkednek, mint Orbán Putyinnal a lengyelek szerint.

Advertisement

A Napi pedig, jó pártlap módjára, azonnal beleesett a maga által ásott pöcegödörbe, amikor hétfőn diadalmasan megírta, hogy a rohadt kapitalista RTL 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat osztott szét 14 menedzsere között, hogy kiderüljön, a kiosztott összeg annak pont az ezredrésze, 1,6 millió volt.

Erre reagált Gerkens vezérigazgató a következő, a helyzethez képest igazán visszafogott fb-kommenttel, hogy

Some guys should go back to primary school to learn their maths...

vagyis hogy

Páran visszamehetnek az általánosba, hogy megtanulják a matekot

Advertisement

Azt hiszem, hogy amikor politikailag motivált balfácánok szenzációként tálalnak egy karatergyilkos sztorit, három nagyságrendet tévedve, ez a minimum kioktatásból.

De nem Barcza főszerkesztő szerint, aki a legútszélibb tapló modorban állt neki külföldizni és magyarokkenyeréteszizni az MTI-ben. Miután előző nap már kénytelen volt helyreigazítást közzétenni!

Advertisement

Pont ezt vártam egy visszafogott fideszes kampányszócső főszerkesztőjétől, de tényleg csalódott vagyok, hogy ennyire bejött a sztereotípia a hatalom langyos mellényzsebéből kikiabáló vitézekről. És hát eleve milyen dolog egy újságírótól olyan közleményt kiadni, aminek se füle, se farka, és még az apropója sem érthető?

Advertisement

(iééusztráció: algebraicvarietyshow)

Share This Story

Get our newsletter