This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​MSZP-s káder és Schmuck Andor szóvivője szívatják Bajnait

Illustration for article titled ​MSZP-s káder és Schmuck Andor szóvivője szívatják Bajnait

Elindul a választásokon az "igazi" Együtt 2014 párt is, vagyis most ezt mondják. Hagyó Miklós egykori titkára és Schmuck Andor közeli munkatársnője alapították a szívatópártot.

Advertisement

E pillanatban is az MSZP XII. kerületi szervezetének elnökségi tagjai között szerepel a szocialisták weboldalán az a Tiner György, aki az Együtt 2014 Párt elnökeként a Magyar Hírlapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a párt elindul a választásokon.

Illustration for article titled ​MSZP-s káder és Schmuck Andor szóvivője szívatják Bajnait
Advertisement

Tiner a bebörtönzött Hagyó Miklós parlamenti titkára volt egykor. A volt főpolgármester perében nem volt vádlott, csak tanu.

A szocialista politikus körülbelül egy éve alapította a pártot, többek között Bódás Biankával, a Szocdemek és a szintén Schmuck Andor-féle Tisztelet Társasága szóvivőjével, akkoriban, amikor Bajnai Gordon arról beszélt, hogy nem alakítja át párttá az Együtt 2014 mozgalmat. Schmuck mostanában többször is beszólt Bajnaiéknak.

Advertisement

Tiner a Hírlapnak azt mondta, hogy "attól tartottak, elvész ez a név", ezért alakítottak annak idején pártot.

Mivel előbb adták be a kérelmüket a bírósághoz, Bajnaiéknak miatta kellett végül megváltoztatni a nevet és Együtt - a Korszakváltók Pártja néven futniuk.

Advertisement

A Cinknek egy, az ügyet ismerő háttérember azt mondta, a Tiner-féle Együtt viccnek vagy médiahekknek indult, de ahogy telt az idő, az érintetteknek egyre jobban megtetszett. Halottunk mástól olyan pletykát is, hogy Tiner nem véletlenül nyilatkozott most a Magyar Hírlapnak, hanem azért, hogy felsófolja a saját árfolyamát ezzel, bármit is jelentsen ez. Egy harmadik politikus viszont ugy tudja, hogy Tinerék igazából be akartak szállni a Bajnai-féle Együttbe, azért csinálták meg a pártjukat, de a B. Együtt végül - szinte megalázó módon - mindössze XII. kerületi önkormányzati jelöltséget ajánlott nekik, amit persze nem fogadtak el.

Az biztos, hogy a Bajnai-pártnak kifejezetten kellemetlen lehet, ha egy szinte azonos nevű szervezet tényleg elindul, bár nagy kérdés, hogy miként tudnának Tinerék jelölteket állítani. Schmuck segítségével erre persze a nullánál egyből nagyobb lenne erre az esély.

Advertisement

Fel is hívtam Schmuckot iziben, aki azt mondta, hogy se nem szervezője, se nem tagja a Tiner-féle Együttnek. Schmuck szerint "a fiatalok" ezerszer át fogják gondolni, hogy tényleg elinduljanak-e a választásokon.

Remek sztori egymást szívató baloldaliakkal, de én azt nem értem, hogy mi olyan értékes az egy alkalomra szóló Együtt 2014 névben, amiért ekkora birkózás folyik érte. Mondjuk egy kisebb testrészemet odaadnám, ha nemsokára bejelentés érkezne a Bajnai-féle Együtt - a Korszakváltók Pártja-Tiner-féle Együtt 2014 Párt Választási Szövetség megalakulásáról. Ez az ilyen esetekben 10 százalékra emelkedő parlamenti küszöb miatt sajnos még ebben az abszurd sztoriban sem fog megtörténni semmiképp. Bármi más viszont igen!

Share This Story

Get our newsletter