√Ėlben vitte v√©c√©re a mozg√°ss√©r√ľlt kisl√°nyt egy konduktor a D√©lin√©l, aminek az lett a v√©ge, hogy neki is fizetnie kellett a seg√≠ts√©g√©rt. Mindezt r√°ad√°sul az√©rt, mert a p√°lyaudvaron csak l√©pcsŇĎn lehet lemenni a mosd√≥ba, vagyis a kerekessz√©kez√©s kiz√°rt. Teh√°t, ha mozg√°ss√©r√ľlt vagy, akkor csak a ki√≠rt √°r dupl√°j√°√©rt haszn√°lhatod. A sztorit az ittlakunk.hu osztotta meg vel√ľnk:

"D√©li p√°lyaudvar, l√©pcsŇĎs wc, kerekessz√©kes kisl√°nynak pisilnie kell, m√°r s√≠r, mert annyira kell neki. K√©t konduktor leviszi ŇĎt k√©zben, mert ugye a kerekessz√©k levitele nem megoldott. Mi√©rt is lenne egy p√°lyaudvaron akad√°lymentes√≠tett wc! De tov√°bb az esem√©nyekhez. Wc-fel√ľgyelŇĎ elŇĎre k√©rn√© a p√©nzt, biztos nem vitt m√©g mozg√°ss√©r√ľltet a kez√©ben, mert akkor tiszt√°ban lenne vele, hogy el√©g neh√©z gyereket fogva fizetni. De mindegy. Konduktorok besietnek vele, hogy majd kifel√© fizetnek. Ember√ľnk, a wc √©ber ŇĎre csak a juss√°t k√∂veteli.

Megyek √©n is egy m√°sik mozg√°ss√©r√ľlttel, kifizetem a m√°sik kisl√°ny d√≠j√°t is, mire az √©ber wc-s: 'de a kis√©rŇĎket is ki kell fizetni, mert sz√°ml√°l√≥ van a falra szerelve'. Gondolom, a becs√ľletes alkalmazott meg ne lopja a tulajt! Lerovom most m√°r nem a wc haszn√°lati d√≠jat, hanem a l√°togat√°sit, mint a m√ļzeumban. Ez Magyarorsz√°g embers√©ges t√°rsadalma! Rem√©lem, a tulajdonos saj√°t vagy rokoni √°gon megtapasztalja a korl√°tozottak √©let√©t √©s akkor esetleg a kis√©rŇĎknek nem kell fizetni az√©rt, ami√©rt r√°√ľltetik a s√©r√ľltet a wc-re."

Nem is az lenne az elsŇĎ l√©p√©s az es√©lyegyenlŇĎs√©g fel√©, hogy akad√°lymentess√© teszik, csak annyi, hogy nem b√ľntetik ŇĎket dupla d√≠jjal.

/A k√©p term√©szetesen csak illusztr√°ci√≥, tutu fot√≥ja a FlickrrŇĎl/