Mozgássérült gyerekek csak dupla áron használhatják a Délinél a vécét

Ölben vitte vécére a mozgássérült kislányt egy konduktor a Délinél, aminek az lett a vége, hogy neki is fizetnie kellett a segítségért. Mindezt ráadásul azért, mert a pályaudvaron csak lépcsőn lehet lemenni a mosdóba, vagyis a kerekesszékezés kizárt. Tehát, ha mozgássérült vagy, akkor csak a kiírt ár duplájáért használhatod. A sztorit az ittlakunk.hu osztotta meg velünk:

"Déli pályaudvar, lépcsős wc, kerekesszékes kislánynak pisilnie kell, már sír, mert annyira kell neki. Két konduktor leviszi őt kézben, mert ugye a kerekesszék levitele nem megoldott. Miért is lenne egy pályaudvaron akadálymentesített wc! De tovább az eseményekhez. Wc-felügyelő előre kérné a pénzt, biztos nem vitt még mozgássérültet a kezében, mert akkor tisztában lenne vele, hogy elég nehéz gyereket fogva fizetni. De mindegy. Konduktorok besietnek vele, hogy majd kifelé fizetnek. Emberünk, a wc éber őre csak a jussát követeli.

Megyek én is egy másik mozgássérülttel, kifizetem a másik kislány díját is, mire az éber wc-s: 'de a kisérőket is ki kell fizetni, mert számláló van a falra szerelve'. Gondolom, a becsületes alkalmazott meg ne lopja a tulajt! Lerovom most már nem a wc használati díjat, hanem a látogatásit, mint a múzeumban. Ez Magyarország emberséges társadalma! Remélem, a tulajdonos saját vagy rokoni ágon megtapasztalja a korlátozottak életét és akkor esetleg a kisérőknek nem kell fizetni azért, amiért ráültetik a sérültet a wc-re."

Advertisement

Nem is az lenne az első lépés az esélyegyenlőség felé, hogy akadálymentessé teszik, csak annyi, hogy nem büntetik őket dupla díjjal.

/A kép természetesen csak illusztráció, tutu fotója a Flickrről/

Share This Story