Mourinho elsírta magát, hogy nem ő lett a MU edzője

Illustration for article titled Mourinho elsírta magát, hogy nem ő lett a MU edzője

A színfalak mögött egy éve új állást keresett, azt képzelte, hogy Ferguson isteníti őt, összeomlott, mint egy gyerek, aztán behazudta, hogy a Chelsea-be tartott. Új könyv mondja ezt Mourinhóról.

Advertisement

Ezt írja a frissen megjenet könyvében egy ismert spanyol fociújságíró. Diego Torres Készülj fel a vereségre: a Mourinho-korszak című könyve szerint Mourinho abban a hitben élt, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás edzője nemhogy szereti, de valóséággal bálványozza őt, és az utódjának tekinti. Mourinho a sztori szerint idén tavasszal titokban már egy éve keresett új csapatot magának, és miután kiderült, hogy Ferguson visszavonul, de ő jelölheti ki az utódját, a portugál biztos volt abban, hogy csak ő lehet a kiválasztott. Annak ellenére furcsa álomvilágban élt, hogy az ügynöke már 2012 őszén megtudta, Ferguson első választása Pep Guardiola. Meg is mondta neki egy MU-vezető, hogy miért nem az ő ügyfele: "Ha nem jól mennek Mou dolgai, ő nem kulbpolitikát folytat, hanem José-politkát". Mourinho az ilyesmiket egyszerűen nem volt hajlandó tudomásul venni, emiatt teljesen lesokkolta az a Sir Bobby Charltonnal készült 2012 decemberi Guardian-interjú, amiben a United befolyásos legendája azt mondta róla, hogy jó edző, de a Unitedbe nem való, mert egy MU-edző nem művelne olyat, mint Mourinho Tito Vilanovával. Amikor a riporter közbevetette, hogy dehát Ferguson csodálja Mourinhót, Charlton annyit válaszolt, hogy de nem igazán szereti.

A könyv azt állítja, hogy a United-edző kilétének bejelentése előtti, május7-8-ai éjszakát az addigra teljesen hisztérikussá váló és önkontrollját vesztő Mourinho ébren töltötte egy madridi hotelben, ahonnan folyamatosan hívogatta az ügynökségét. Annyira kikészült, hogy egyszer sírva fakadt, miközben a Gestifute-osokkal beszélt. Hiába, mert az angol csapat végül az evertonos David Moyest választotta.

Advertisement

Mourtinhóék ettől annyira megzavarodtak, hogy május 9-én az edző a Skynak adott interjújában azt állította, hogy Ferguson hónapok óta minden edzőkereső lépéséről tájékoztatta őt, de az álllást egyszer sem ajánlotta fel, mivel tudta, hogy Mourinho vágya csak a Chealsea. Csakhogy ugyanezen a napon a Getifute egyik embere a Recordnak azt szivárogtatta ki, hogy Ferguson 4 hónappal korábban felajánlott az edzőséget Mourinhónak, aki azt azért nem fogadta el, mert a felesége Londonban szeretett volna lakni.

Mourinho környezete dühösen cáfolja, hogy a könyvből bármi igaz lenne.

[via Guardian]

Share This Story

Get our newsletter