A Chelsea edzŇĎje a ny√°ri sz√ľnetben sem pihen: p√°r napja a Premier League-beli vet√©lyt√°rsainak ment neki, most meg Rafa Benitez feles√©g√©nek √©s pocakj√°nak.

Szerinte Benitez hat h√≥nap alatt t√∂nkretette Eur√≥pa legjobb csapat√°t, utalva ezzel arra, hogy Benitez 2010-ben Mourinho t√°voz√°sa ut√°n vette √°t az Intert, amellyel ŇĎ megnyerte a Bajnokok Lig√°j√°t is.

Jos√© Mourinho mindezt arra fel mondta, hogy Benitez feles√©ge, Montserrat Seara viccesen √ļgy fogalmazott, a f√©rj√©nek ism√©t a Mourinho ut√°n maradt zŇĪrzavart kell rendbe raknia a Real Madridn√°l. T√©ny, hogy Benitez m√°r a harmadik klubn√°l k√∂veti Mourinh√≥t, de csak az Intern√©l volt k√∂zvetlen a v√°lt√°s, a Chelsea-n√©l √©s a Real Madridn√°l is volt k√∂zben m√°s edzŇĎ is a padon.

‚ÄúA h√∂lgy kicsit √∂ssze van zavarodva‚ÄĚ ‚Äď mondta Mourinho, majd r√°t√©rt arra, hogy Benitez szerinte sz√©trombolta a csapatot az Intern√©l, v√©g√ľl hozz√°tette: ‚ÄúHa ink√°bb a f√©rje di√©t√°j√°val foglalkozna, kevesebb ideje maradna r√°, hogy velem foglalkozzon.‚ÄĚ

Mourinho √©s Benitez rivaliz√°l√°sa t√≠z √©vre ny√ļlik vissza, amikor a s√ļlyprobl√©m√°kkal k√ľzdŇĎ spanyol m√©g a Liverpool menedzsere volt, √©s a jelek szerint a k√∂lcs√∂n√∂s ellenszenv az√≥ta sem cs√∂kkent, sŇĎt. Most Benitez √ļjra egy olyan csapathoz megy, ahol kor√°bban Mourinho dolgozott, b√°r a t√°voz√°sa √≥ta eltelt k√©t √©vben Carlo Ancelotti √ľlt a madridi kispadon, √©s az id√©n nem nyert semmit.

Advertisement

A Chelsea-vel most bajnoks√°got nyerŇĎ Jos√© Mourinho egy√©bk√©nt is form√°ban van: a napokban az Arsenalt v√°dolta meg azzal, hogy annak ellen√©re, hogy t√∂bb p√©nzt k√∂lt√∂ttek a Chelsea-n√©l, sokkal kevesebbet √©rtek el, noha errŇĎl a Sky Sports a portug√°l √°ltal javasolt m√≥dszerrel (‚Äúvegyenek k√©zbe egy sz√°mol√≥g√©pet!‚ÄĚ) kisz√°molta, hogy nem igaz, az elm√ļlt h√°rom √©vben a Chelsea t√∂bb p√©nzt k√∂lt√∂tt j√°t√©kosokra, mint az Arsenal.

Megkapta a magáét a Manchester City menedzsere, Manuel Pellegrini is, aki korábban azt mondta, hogy Mourinho kisajátítja magának a Chelsea sikereit. Most a portugál azzal vágott vissza, hogy aki még nyáron is csak vele tud foglalkozni, az tényleg egy megszállott.

Fotó: AP Images