Oliver Burton tízéves, Down-kóros, áttételes rákja van és haldoklik. Az utolsó kívánsága az volt, hogy együtt teázhasson a királynővel. Erzsébet nem ért rá, Helen Mirren viszont igen.

Oliver Burton szinte egész életében a rákkal küzdött, és nemrég halálos csontvelőrákot dignosztizáltak nála. Hiába volt az az utolsó kívánsága, hogy a Buckingham palotában együtt teázhasson a királynővel, Erzsébetnek nem volt rá ideje. Helen Mirren színésznőnek viszont igen.

Mirren, aki Stephen Frears A királynő című filmjében már játszotta Erzsébetet, és a Gielgud színházban is éppen őt alakítja Peter Morgan Audiencia című darabjában, meghívta a kisfiút és a családját az előadásra. A darab után pedig a színfalak mögött létta vendégül a kisfiút, teljes királynői jelmezben, corgi kutyákkal és testőrökkel körülvéve. Teéztak, sütiztek, sőt még lovaggá is ütötte Olivert. "Végig benne maradt a szerepében. Oliver azt hitte, ő az igazi királynő és ez pont elég nekünk" - nyilatkozta utána a fiú apja. Mirren pedig azt mondta: "Öröm és megtiszteltetés volt találkoznom egy ilyen bátor fiatalemberrel."

[via Gawker]