This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Most tényleg érdemes olvasni a Népszavát

Illustration for article titled Most tényleg érdemes olvasni a Népszavát

Azért, mert vicces módon a balos napilap lett Simicska Lajos szája, már egészen nyíltan, és a médiaháborúban mi lehet érdekesebb az egyik főszereplő szájánál?

Advertisement

A teljesen naiv olvasónak is feltűnhetett, hogy pár hónapja egyre jobban értesült a Népszava, főleg kormányzati kommunikációs és médiaügyekben. Egymás után jöttek a hírek, amiket valamiért pont ez a halódó MSZP-s lapocska robbantott ki. Elsőre meglepőnek, sőt kamunak tűnő információk bizonyultak igaznak, balos gáncsoskodásnak tűnő értesülések igazolódtak be.

Mivel a Cink olyan blog, amelyik a saját tartalmai mellett leginkább a magyar online és offline sajtót figyeli, egy idő múlva kénytelenek lettünk bevallani, hogy média- és propagandatémákban mi is Népszava-olvasók lettünk.

Advertisement

Ami egy éve még csak gyanú volt, bennem mostanra teljes bizonyossággá érett: a Népszavát – információkkal egész biztosan – Simicska Lajos tolja a háttérből. Az ő szempontjából érthető is, ha egyes forró médiaháborús híreket nem a saját, az ügyben elfogult médiatermékeiben szellőztet meg, hanem a jobbos-jobbos médiapolgárháborútól érintetlen, elvileg kívülálló szocialista őskövületben. Amit az olvasók magukban Orbán- és Simicska-ellenesként pozicionálnak, így ha itt jelenik meg valami fontos kormányzati médiahír, akkor annak ellenére, hogy a lap elfogult, pártos és Puch László szocialista pénzember istállójába tartozik, ebben a tekintetben hitelesnek is tűnik. És mondom, egész sok értesülésük tényleg be is jön.

Az is lehet, hogy a Simicska–Népszava-viszony ennél is szorosabb. Az biztos, hogy Lajos régóta hirdet a halódó lapban, így valamennyire hozzájárul annak fennmaradásához. Vannak pletykák, amik szerint lényegében már teljesen ő tartja el az újságot, míg más pletykák ezt hevesen cáfolják. De az általuk publikált információk jellege miatt a kapcsolat léte nem kétséges. Ha tehát a Médiaháború lelkes fogyasztója vagy, ki ne hagyd a Simicska-birodalom szocialista vendégcsillagát, mert itt konkrétan az egyik főszereplő suttog ki a sorok közül!

Advertisement

(illusztráció: flashandbones)

Share This Story

Get our newsletter