Erre is aludtam egyet, de m√©g mindig nem akarom elhinni. Biztos csak √°lmodtam az √©jjel. Vagy f√©lre√©rtek valamit. Azt √°lmodtam ‚Äď vagy mi ‚Äď, hogy az utcai ellenz√©k egy tizenkilenc k√©rd√©ses n√©pszavaz√°ssal akarja kis√∂p√∂rni a hatalomb√≥l Orb√°n Viktort √©s a Fidesz-korm√°nyt.

Csípjetek meg.

Tegnap esti tud√≥s√≠t√°sunkban m√°r felsoroltuk mindet, de musz√°j ŇĎket idekopiznom megint:

 1. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a nyilv√°nos vagyonnyilatkozat t√©tel√©re k√∂telezett szem√©lyek szem√©lyi j√∂vedelemad√≥-bevall√°sa nyilv√°nos legyen?
 2. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a nyilv√°nos vagyonnyilatkozat t√©tel√©re k√∂telezett szem√©lyekkel k√∂z√∂s h√°ztart√°sban √©lŇĎ hozz√°tartoz√≥k vagyonnyilatkozata is nyilv√°nos legyen?
 3. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a nyilv√°nos vagyonnyilatkozat t√©tel√©re k√∂telezett szem√©lyek ingatlanszerz√©se csak akkor ker√ľlj√∂n bejegyz√©sre a f√∂ldhivatali nyilv√°ntart√°sban, ha az √©rintett igazolja az ingatlanszerz√©sre vonatkoz√≥ adatok k√∂zz√©t√©tel√©t?
 4. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a nyilv√°nos vagyonnyilatkozat t√©tel√©re k√∂telezett szem√©lyekkel k√∂z√∂s h√°ztart√°sban √©lŇĎ hozz√°tartoz√≥k ingatlanszerz√©se csak akkor ker√ľlj√∂n bejegyz√©sre a f√∂ldhivatali nyilv√°ntart√°sban, ha a nyilv√°nos vagyonnyilatkozat t√©tel√©re k√∂telezett igazolja az ingatlanszerz√©sre vonatkoz√≥ adatok k√∂zz√©t√©tel√©t?
 5. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy az Orsz√°ggyŇĪl√©s hat√°rozat elfogad√°s√°val k√∂telezze a Korm√°nyt arra, hogy az Eur√≥pai Uni√≥ MŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl Sz√≥l√≥ SzerzŇĎd√©s 86. cikke alapj√°n fel√°ll√≠that√≥ Eur√≥pai √úgy√©szs√©g l√©trehoz√°s√°t az Eur√≥pai Bizotts√°g erre vonatkoz√≥ elŇĎterjeszt√©se eset√©ben az Eur√≥pai Uni√≥ Tan√°csa, illetve az Eur√≥pai Tan√°cs elj√°r√°sa sor√°n t√°mogassa?
 6. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy k√∂zp√©nzbŇĎl √©s az Eur√≥pai Uni√≥ √°ltal biztos√≠tott forr√°sokb√≥l megval√≥s√≠tand√≥ kiemelt beruh√°z√°sokat ne lehessen kivonni a k√∂zbeszerz√©sekre vonatkoz√≥ szab√°lyok hat√°lya al√≥l?
 7. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy az Orsz√°ggyŇĪl√©s foglalja t√∂rv√©nybe az Eur√≥pai Uni√≥ z√∂ldenergi√°r√≥l sz√≥l√≥ 2009/28/EK ir√°nyelv√©ben foglalt c√©lkitŇĪz√©sek teljes√≠t√©s√©nek k√∂telezetts√©g√©t?
 8. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy ne kelljen a gazdas√°gi kamarai k√∂zfeladatok ell√°t√°s√°hoz k√∂telezŇĎen kamarai hozz√°j√°rul√°st fizetni?
 9. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a t√°rsadalombiztos√≠t√°si egy√©ni sz√°ml√°kon ker√ľljenek felt√ľntet√©sre a 2012. december 31-√©t megelŇĎzŇĎ idŇĎszakra bevallott nyugd√≠jj√°rul√©k √∂sszeg√©re vonatkoz√≥ adatok?
 10. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a t√°rsadalombiztos√≠t√°si egy√©ni sz√°ml√°kon ker√ľljenek felt√ľntet√©sre az 1998. janu√°r 1-j√©tŇĎl 2010. november 1-ig tart√≥ idŇĎszakra a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rakb√≥l az √°llami t√°rsadalombiztos√≠t√°si rendszerbe visszal√©pettek mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rban nyilv√°ntartott tagd√≠j√°nak √∂sszeg√©re vonatkoz√≥ adatok?
 11. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a 2015. janu√°r 1. elŇĎtt ingyenes k√∂zforgalmi √ļt-szakaszok √ļjra ingyenesen haszn√°lhat√≥v√° v√°ljanak?
 12. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a doh√°nyterm√©kek kiskereskedelme Magyarorsz√°gon ne az √°llam kiz√°r√≥lagos hat√°sk√∂r√©be utalt tev√©kenys√©g legyen?
 13. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a v√©grehajt√≥ k√∂zhatalmi funkci√≥t gyakorl√≥ int√©zm√©ny ne telep√ľlhessen a Budai V√°rnegyed ENSZ vil√°g√∂r√∂ks√©gi list√°j√°n szereplŇĎ ter√ľlet√©re?
 14. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a k√∂zfoglalkoztatottak jogaira a munka t√∂rv√©nyk√∂nyv√©ben foglalt szab√°lyok legyen alkalmazand√≥ak?
 15. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a tank√∂telezetts√©g annak a tan√©vnek a v√©g√©ig tartson, amelyben a tanul√≥ a tizennyolcadik √©let√©v√©t bet√∂lti?
 16. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy az orvosi szakmai koll√©giumok √°ltal a betegs√©gek kezel√©s√©re √∂ssze√°ll√≠tott ir√°nyelveket az Orsz√°ggyŇĪl√©s foglalja t√∂rv√©nybe?
 17. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy a l√°tv√°ny-csapatsportokra adhat√≥ t√°rsas√°gi ad√≥-t√°mogat√°sok felt√©telei megegyezzenek a kultur√°lis int√©zm√©nyeknek juttathat√≥ t√°mogat√°sok√©val?
 18. Egyet√©rt-e azzal, hogy nyilv√°noss√°gra kell hozni a paksi atomerŇĎmŇĪ bŇĎv√≠t√©s√©vel kapcsolatos beruh√°z√°s valamennyi p√©nz√ľgyi inform√°ci√≥j√°t?
 19. Egyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy b√°rki hozz√°f√©rhessen √©s nyilv√°noss√°gra hozhassa az 1944. december 21. √©s 1990. febru√°r 14. k√∂z√∂tti idŇĎszakban a Bel√ľgyminiszt√©rium III. FŇĎcsoportfŇĎn√∂ks√©g√©nek ‚Äětitkos", illetve ‚Äěszigor√ļan titkos" √°llom√°ny√ļ munkat√°rsainak illetve egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎ szem√©lyek adatait, bele√©rtve az √°ltaluk k√©sz√≠tett jelent√©seket, feljegyz√©seket, iratokat?

Advertisement

Na, melyik csap oda a legink√°bb? Melyik lesz a kedvencetek? Nekem az 5-√∂s, a 7-es √©s a 16-os, mert azokat, att√≥l tartok, nem √©rtem. B√°r ha ut√°nat√ļrn√©k a 86. cikknek √©s a 2009/28/EK ir√°nyelvnek, akkor bizony√°ra mindent meg√©rten√©k egykettŇĎre. √Čs csak √ļgy mondan√°m az igeneket, egyiket a m√°sik ut√°n. Hiszen amit √©rtek, azokra kb. igen a v√°lasz. J√≥, hogy.

Most egy pillanatra elbizonytalanodtam. Lehet, hogy a négyigenes rendszerváltó népszavazás sikerére gondoltak ezek, és arra jutottak, hogy 19 igen majdnem 5-ször több, mint 4 igen?

Teh√°t garant√°lt a siker?

Nem tudom, de kénytelen vagyok egy szokásosan szenyó szavazógépet iderakni: