Kellemetlen pillanatban, kimeredt szemmel, arc√°ra fagyott mosollyal fot√≥zt√°k le a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k√∂t. De a l√°tszat ellen√©re nem urol√≥gusn√°l j√°rt, hanem k√©nytelen volt kumiszt inni szeg√©ny. Mondjuk ki: az eln√∂k√ľnket kicsin√°lt√°k a mongolok.

√ćme a teljes jelenet:

Advertisement

Majdnem kiesett a kezembŇĎl a monitor, amikor megl√°ttam, milyen szenved√©s √©s savany√ļs√°g l√°tszik eln√∂k√∂m √©s horg√°szt√°rsam arc√°n az MTI fot√≥j√°n. Azt√°n a k√©pal√°√≠r√°s egy√©rtelmŇĪv√© tette, hogy itt a k√©zi prosztatavizsg√°latn√°l is sokkal rosszabb √©lm√©nyen kell √©ppen √°tesnie:

A hivatalos l√°togat√°son Mong√≥li√°ban tart√≥zkod√≥ √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k (b3) √©s feles√©ge, Herczegh Anita (b2) megl√°togat egy nom√°d csal√°dot Ul√°nb√°tor k√∂zel√©ben, 2015. √°prilis 15-√©n. MTI Fot√≥: Bruz√°k No√©mi

Ezek alapján a kezében tartott csészében kumisz lehet, ami mindent megmagyaráz, gondoltam.

Azt√°n megl√°ttam a k√∂vetkezŇĎ k√©pet:

Advertisement

N√©zd meg szeg√©ny ember arc√°t k√∂zelebbrŇĎl:

Advertisement

Ki tudta utolj√°ra ilyen plasztikus gesztusba sŇĪr√≠teni a magyar sors keserŇĪs√©g√©t? Ňźze Lajos tal√°n?

Sok bar√°tom √©s ismerŇĎs√∂m j√°rt Mong√≥li√°ban, mivel itt √©l a vil√°g legnagyobb, legvadabb √©s legritk√°bb lazacf√©l√©je, a mi gal√≥c√°nk helyi, tajmennek h√≠vott v√°ltozata. K√ľl√∂nb√∂zŇĎ emberekrŇĎl van sz√≥, de egyben megyeztek: mindegyik√ľk elborzadva id√©zte fel, milyen irt√≥zatosan rossz volt a visszautas√≠thatalan kumisz. A rohadt l√≥izzads√°gt√≥l √©s a megb√ľd√∂s√∂d√∂tt iv√≥l√©t√≥l kezdve mindenf√©le hasonlatok repkedtek, de a sokk olyan m√©ly volt mindenkin√©l, hogy soha nem tudtam elk√©pzelni sem, milyen lehet a kumisz a val√≥s√°gban. Egy biztos csak, hogy irt√≥zatos, hiszen az idegen, fura √≠zekre kifejezetten vad√°sz√≥ haverok is undorral besz√©ltek r√≥la.

Advertisement

√ögyhogy egy nappal azut√°n, hogy √©n voltam Borsa Mikl√≥s , most √©n vagyok √Āder J√°nos.

Advertisement

Szórakoztató dolog ez a szolidaritás!