This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Most már igazán kiderülhetne, ki utaztatta meg a részeg biciklistát!

Van ez a nagyon vicces urban legend az út szélén alvó részeg biciklistáról, akit valakik beraktak a buszukba, hogy aztán száz kilométerrel később kirakják, ő pedig elcsodálkozzon, hogy hú de jó erőben is van. Nektek hányféleképpen mesélték?

Advertisement

Onnét jutott most eszembe, hogy újra hallottam: ezúttal a nyolcvanas évek nagyszerű, Kiprich József fémjelezte tatabányai futballcsapata volt a tettes, és Nyíregyházáról vitték a biciklistát a csapatbusszal az onnét nyolcvan kilométerre lévő Kabáig. Az is lehet persze, hogy többen egymástól függetlenül is megcsinálták ezt, mint ahogy az is, hogy valójában senki.

Először egyetemistaként hallottam a sztorit, valakinek a valakije mesélte, ezt akkor el is hittem. Aztán évekkel később előkerült Mesterházy András Lamber című könyvében, azóta pedig valamelyik (de melyik?) zenekar is elmesélte ezt a saját sztorijaként, talán a Wan2 magazinban.

Advertisement

Most rákeresve találtam még egy említést Czifrik Balázs egy 2008-as novellájában ("mint az a részeg biciklista, akit ismerőseim egy vidéki éjjelen az árokból összekapartak, bepakolták a kocsi csomagtartójába, s Pesten kirakták a Margit-híd lábánál"), illetve az urbanlegends.hu kommentjei között is előkerül. És ez még biztosan csak a jéghegy csúcsa!

Update: Közben már írt is Marinov Iván, hogy az Urban Legends foglalkozott magával a témával is, csak azt valamiért nem dobta fel a Google. Ebben többek között Delhusa Gjon vallja magának a sztorit, viszont Nyíregyháza több sztoriban is előkerül!

Advertisement

Update 2: Simonyi Balázs egy rövidfilmet is forgatott a sztoriból.

Share This Story

Get our newsletter