A bíróság úgy döntött, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb slágerét megállapíthatóan Marvin Gaye-től nyúlták.

A Blurred Lines 2013 egyik legnagyobb slágere volt, és eredetileg ugyan az előadója, Robin Thicke is fel volt tüntetve szerzőként, ő tavaly már bevallotta, hogy az valójában kizárólag Pharrell Williams szerzeménye.

Advertisement

A pert Gaye gyerekei indították, akik szerint a Blurred Line Gaye '77-es slágere, a Got to Give It Up nyúlása, a bíróság pedig nekik adott igazat, és Williamsékat 7,4 millió dollár megfizetésére kötelezte Gaye örököseinek.

Bár az ítélet még nem jogerős, mindenképpen megtépázhatja Pharrell Williams nimbuszát, aki az egyik legkeresettebb dalszerző és producer manapság. Ügyvédje annyival kommentálta az ítéletet, hogy visszatartó ereje lehet bármilyen zenész számára, aki egy adott korszak hangzását szeretné megidézni.

Marvin Gaye gyerekei – Nona, Frankie és Marvin Gaye III – jelen voltak az ítélethirdetéskor, Nona még sírva is fakadt, és azt mondta, szabadnak érzi magát Pharrell és Thicke láncaitól és hazugságaitól.

Advertisement

Az esküdtszék annak ellenére határozott így, hogy Gaye dalának csak egy lebutított verzióját hallották, melyet a Gaye-örökösök ügyvédje egy "Frankenstein-szerű szörnynek" bélyegezte, amely nem igazán adja vissza a valódi dalt.

A fellebbezéseknek köszönhetően az ügy még évekig húzódhat, de az első fontos ütközetet Marvin Gaye gyerekei nyerték.

Advertisement

(via Guardian)

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter