Illustration for article titled Most lesz csak igazán érdemes az RTL híradóját nézni

Lázárék állítólag alkuval szeretnék elvenni a híradó kormányellenes élét, és a nemzetközi RTL-csoporttal tárgyalnak.

Az erről szóló információt a 444 szellőztette meg: eszerint a kormány most levinné az RTL Klubot leginkább sújtó reklámadót ötven százalékról tíz százalék alá, cserébe távozna a csatorna éléről Dirk Gerkens, és a híradó pedig visszavenne a belpolitikából.

Advertisement

Gerkens szerződése a közeljövőben lejár, a cikk szerint azonban nem szeretne távozni, pedig kapott már ajánlatot házon belül. Sőt, a múlt héten a Bloomberg Businessweeknek arról beszélt, hogy a fenyegetések elől külföldre menekítette a családját, ő pedig szállodába költözött.

Lázár János már több egyeztetési körön is túl van a nemzetközi RTL-csoport vezetőivel, és még Angela Merkel februári látogatása előtt szeretné nyélbe ütni a megegyezést, mivel az RTL többségét birtokló Bertelsmann-csoport állítólag panaszkodott is a német kancellárnak a magyarországi médiaháború miatt.

A korábban jobbára politikamentes híradókkal jelentkező RTL Klub tavaly nyáron a reklámadó miatt csinált egyre kritikusabb hírműsorokat, és nyilván a kormány is ráébredt, hogy a választások óta tartó népszerűségvesztésben a legnézettebb csatorna hangnemváltása játssza az egyik legkomolyabb szerepet. Igaz, erről Gerkens azt mondta, ők nem kritikusak, csak független hírszolgáltatást nyújtanak.

Hogy a 444 értesülései helytállóak-e, pár héten belül kiderül, érdemes lesz tehát nézni, észlelhető-e majd bármilyen hangnemváltás az RTL híradójában a következő hetekben.

Share This Story

Get our newsletter