This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Most lesz csak igazán érdemes az RTL híradóját nézni

Illustration for article titled Most lesz csak igazán érdemes az RTL híradóját nézni

Lázárék állítólag alkuval szeretnék elvenni a híradó kormányellenes élét, és a nemzetközi RTL-csoporttal tárgyalnak.

Advertisement

Az erről szóló információt a 444 szellőztette meg: eszerint a kormány most levinné az RTL Klubot leginkább sújtó reklámadót ötven százalékról tíz százalék alá, cserébe távozna a csatorna éléről Dirk Gerkens, és a híradó pedig visszavenne a belpolitikából.

Gerkens szerződése a közeljövőben lejár, a cikk szerint azonban nem szeretne távozni, pedig kapott már ajánlatot házon belül. Sőt, a múlt héten a Bloomberg Businessweeknek arról beszélt, hogy a fenyegetések elől külföldre menekítette a családját, ő pedig szállodába költözött.

Advertisement

Lázár János már több egyeztetési körön is túl van a nemzetközi RTL-csoport vezetőivel, és még Angela Merkel februári látogatása előtt szeretné nyélbe ütni a megegyezést, mivel az RTL többségét birtokló Bertelsmann-csoport állítólag panaszkodott is a német kancellárnak a magyarországi médiaháború miatt.

A korábban jobbára politikamentes híradókkal jelentkező RTL Klub tavaly nyáron a reklámadó miatt csinált egyre kritikusabb hírműsorokat, és nyilván a kormány is ráébredt, hogy a választások óta tartó népszerűségvesztésben a legnézettebb csatorna hangnemváltása játssza az egyik legkomolyabb szerepet. Igaz, erről Gerkens azt mondta, ők nem kritikusak, csak független hírszolgáltatást nyújtanak.

Advertisement

Hogy a 444 értesülései helytállóak-e, pár héten belül kiderül, érdemes lesz tehát nézni, észlelhető-e majd bármilyen hangnemváltás az RTL híradójában a következő hetekben.

Share This Story

Get our newsletter