This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Most jó zsidónak lenni

Az izraeli főrabbi szerint egyre élénkebb a zsidó közélet Magyarországon – közölte Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtós Semjén Zsolt izraeli látogatása után. Semjén Zsolt, Shmemjén Zsolt – gondolta Orosz Péter Cink-ügyeletes, miután elolvasta a hírt.

Advertisement

A KDNP-s miniszterelnök-helyettes Jeruzsálem keresztény pátriárkáival és David Lau askenázi főrabbival találkozott, aki szerint „Európában két országban élénkült meg a helyi zsidó közélet, és vált aktívabbá a hívek tevékenysége, ez pedig Németország és Magyarország”.

Az MTI híre így folytatódik:

Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg a főrabbit, aki ezt nagy örömmel fogadta, mert – mint mondta – szeretné szorosabbra fűzni az izraeli vallásos zsidóság kapcsolatait magyar hittestvéreikkel, így nemcsak Budapestre, hanem a vidéki zsidó közösségekhez is szívesen ellátogatna tervezett magyarországi útján - közölte Havasi Bertalan.

Advertisement

Ha van i-ten, egyszer mi is adunk egy Avigdor Liebermant a világnak. Lehet, hogy már meg is született egy vidéki zsidó közösségben.

Forrás: MTI

Share This Story

Get our newsletter