Az izraeli fŇĎrabbi szerint egyre √©l√©nkebb a zsid√≥ k√∂z√©let Magyarorsz√°gon ‚Äď k√∂z√∂lte Havasi Bertalan minisztereln√∂ki sajt√≥s Semj√©n Zsolt izraeli l√°togat√°sa ut√°n. Semj√©n Zsolt, Shmemj√©n Zsolt ‚Äď gondolta Orosz P√©ter Cink-√ľgyeletes, miut√°n elolvasta a h√≠rt.

A KDNP-s minisztereln√∂k-helyettes Jeruzs√°lem kereszt√©ny p√°tri√°rk√°ival √©s David Lau asken√°zi fŇĎrabbival tal√°lkozott, aki szerint ‚ÄěEur√≥p√°ban k√©t orsz√°gban √©l√©nk√ľlt meg a helyi zsid√≥ k√∂z√©let, √©s v√°lt akt√≠vabb√° a h√≠vek tev√©kenys√©ge, ez pedig N√©metorsz√°g √©s Magyarorsz√°g‚ÄĚ.

Az MTI híre így folytatódik:

Semj√©n Zsolt magyarorsz√°gi l√°togat√°sra h√≠vta meg a fŇĎrabbit, aki ezt nagy √∂r√∂mmel fogadta, mert ‚Äď mint mondta ‚Äď szeretn√© szorosabbra fŇĪzni az izraeli vall√°sos zsid√≥s√°g kapcsolatait magyar hittestv√©reikkel, √≠gy nemcsak Budapestre, hanem a vid√©ki zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gekhez is sz√≠vesen ell√°togatna tervezett magyarorsz√°gi √ļtj√°n - k√∂z√∂lte Havasi Bertalan.

Ha van i-ten, egyszer mi is adunk egy Avigdor Liebermant a vil√°gnak. Lehet, hogy m√°r meg is sz√ľletett egy vid√©ki zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gben.

Advertisement

Forr√°s: MTI