Illustration for article titled Most akkor playbackelte-e az amerikai himnuszt Beyoncé?

A világsajtó angolszász felét még mindig egyetlen dolog foglalkoztatja. Tényleg letátogta Beyoncé a Star Spanged Bannert Obama beiktatásán? Miután az eseményről szóló beszámolókban az egekbe magasztalták a himnusz előadását, robbant a brit bomba, a The Times ugyanis azt állította, hogy a Beyoncé csak tátogott, amit az ünnepségen játszó tengerészzenekar szóvivőnője megerősített. Azt mesélte a lapnak, hogy ilyen esetekben mindig elő van készítve a felvett verzió, Beyoncé pedig közvetlenül a buli előtt döntött úgy, hogy nem kockáztatja meg az élőzést. A zenekar egyik vezetője később visszatáncolt, és azt mondta a BBC-nek, hogy a szóvivőnőnek nem lehettt biztos tudomása arról, hogy Beyoncé hogyan énekelt. Utána viszont újabb közleményt adott ki a  Haditengerészet, amiben beismerték, hogy a katonazenakar nem élőben játszott, cserébe azt állították, hogy az énekszólamról ugyan garantáltan készült felvétel előre, de arról fogalmuk sincs, hogy az énekesnő végül ténylegesen énekelt-e. 

Advertisement

Előkerült olyan felvétel is, amiről úgy tűnik, hogy legalábbis helyenként mégis énekel, de a rejtély még mindig nem oldódott meg megnyugtatóan.

A dolog amúgy nem lenne példátlan Obama karierjében, első, 2008-as beiktatásán Yo Yo Ma csellistáról derült ki, hogy a hideg idő miatt csak kamucsellózott, amit be is vallott.

Advertisement

Beyoncé egyelőre nem nyilatkozott meg a témában, de a Tumblrére olyan képeket is feltett a himnusz stúdiópróbáiról, amikből a bélsjósok arra következtetnek, hogy ezekkel lényegében bevallotta a dal rögzítésének tényét. Amit önmagában senki sem cáfolt eddig, sőt.

Share This Story

Get our newsletter