Most akkor mégsem kell a sok tétmeccs?

A magyar labdarúgás ingája most a másik irányba leng ki, de még senki se tudja, hány csapat lesz az NB I-ben jövőre, a sajtótájékoztatót tartó Csányi Sándor sem. Egy a lényeg: dinnye eladó!


Az MLSZ-elnöki minőségében sajtótájékoztatót tartó pénzember bejelentette, hogy öt NB I-es csapat – Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskemét, Lombard Pápa, Nyíregyháza – nem kapott engedélyt a következő szezonra, de még van két hetük, hogy pótolják a hiányosságaikat.

Advertisement

Ezért tehát nem lehet tudni, hogy jövőre 12, 14, esetleg 16 csapatos lesz-e az NB I. De az biztos, hogy a 2017-18-as idényig legkésőbb 12-re csökkentik a csapatok számát a legfelső osztályban, az pedig már egészen biztos, hogy vége a teljesen értelmetlen Ligakupának, amit eredetileg azért vezettek be, mert kevés volt a tétmeccs, de eddig se vette komolyan senki, a csapatokat és a nézőket is beleértve.

Az MLSZ továbbá a Szerencsejáték-pénzek elosztásával szeretné arra szorítani a csapatokat, hogy csökkentsék a külföldi játékosok számát a keretben, és növeljék a saját nevelésű focistákét. A nemzetközi kupákban induló csapatainkra külön szabály vonatkozik: legfeljebb tíz nem hazai nevelésű futballistát foglalkoztathatnak, egyszerre a pályán pedig öt lehet, ellenkező esetben egy fillért nem kapnak az MLSZ-től.

További részletek a Nemzeti Sport folyamatosan bővülő összefoglalójában.

Fotó: Minoriti tumblr

Share This Story

Get our newsletter