Illustration for article titled ​Morvai Krisztina meghívta Brüsszelbe a híres maszturbátort

A napokban kábé harminc tagú vendégcsoportot fogadott Morvai Krisztina független jobbikos EP-képviselő. Köztük volt Kiss Endre Farkas, vagyis SoDi, a maszturbálós pornóvideóiról híres szélsőjobboldali blogger is.

Advertisement
Illustration for article titled ​Morvai Krisztina meghívta Brüsszelbe a híres maszturbátort

Felháborodott levélben írta meg a Cinknek egy Névtelenségbe Burkolózó Olvasó, hogy a Jobbik hogyan herdálta az adófizetők millióit arra, hogy képviselőjük. Morvai Krisztina a napokban meghívjon és luxusételekkel jól tartson harminc újságírót és egyéb havert havert Brüsszelben. Olyan ételfotókat és csoportképeket csatolt a mailhez, hogy az emberben keresztbe fordult a lélegeztetőgép.

Advertisement
Illustration for article titled ​Morvai Krisztina meghívta Brüsszelbe a híres maszturbátort

Olvasónknak azért nem kell túlzottan izgulnia, rákérdeztem ugyanis a témára Morvai Krisztinánál, bár magamtól is tudtam a választ.

Advertisement

Az EP képviselői évente 110 szabadon választott vendéget hívhatnak meg legalább tízfős csoportokban, a szállást és az étkezést pedig az EP költségvetése állja napi 60, illetve 40 euró erejéig. Az útiköltséget is az Unió ők fizeti, ami kilométerenként 0,09 euró, vagyis a durván 2800 kilométeres Budapest-Brüsszel-Budapest úttal számolva fejenként 252 euró. A szabályozás nem köti meg, hogy a képviselő kit hívhat meg. Vagyis rutinakcióról van szó, amilyenből minden EP-képviselő évi 6-8-10-et szervez.

Bár ez elsőre végtelen pénzpocsékolásnak tűnik, az EP hivatalos magyarázata az átláthatóság:

Az Európai Parlament a demokratikus jogok gyakorlása érdekében fontosnak tartja az átláthatóságot, ezért teszi épületeit és munkáját a nyilvánosság számára egyszerűen elérhetővé. A látogatástól azonban sokakat visszatarthat a brüsszeli vagy strasbourgi utazás költsége. Mivel nem lehet hátrányosan megkülönböztetni egymástól az Európai Parlament székhelyei közelében vagy azoktól távol lakó polgárokat, az intézmény hozzájárul az útiköltségek fedezéséhez.

Advertisement

Vagyis bármennyire is irritálja adott esetben olvasónkat a Morvaival rákfarkazó ingyenélők látványa, a képviselőnő nem csapolta meg a magyar költségvetést és szabályosan hívta meg a harmincfős csapatot.

Az már viccesebb, hogy a társulatnak tagja volt SoDi, a híres szélsőjobbos blogger, aki szexhirdetéseiről és farokverős videóiról is híres. SoDi annyira furcsa figura, hogy snecológusok néven külön online szubkultúra alakult emberünk online tevékenységének figyelésére, értékelésére és értelmezésére. Miközben megpróbál beállni a szélsőséges nethuszárok sorába, a Velveten is megörökített maszturbálós videói és szexuális felajánlkozásai a szélsőséges színtér egyedi figurájává teszik. A szélsőjobbosok általában papos hangulatot árasztanak, és ritkán tesznek ajánlatot kalandos kedvű házaspárokkal való üzekedésre. SoDi a mostani választáson ráadásul talán nem is a Jobbikra szavazott, hiszen a Magyar Gazdaság Párt aktivistája volt.

Advertisement
Illustration for article titled ​Morvai Krisztina meghívta Brüsszelbe a híres maszturbátort

Kiss Endre Farkasról külön megkérdeztem Morvait:

- Tisztában volt-e azzal, hogy Kiss Endre Farkas, akivel fotózodott, korábban pornóbotrányba keveredett?

- Tisztában volt-e azzal, hogy Kiss Endre Farkas a kampány során egy másik párt, konkrétan a Magyar Gazdaság Párt aktivistája volt?

Advertisement

A válaszból kiderült, hogy az igazi liberálisokat nem Fodor Gábor mellényzsebében, hanem a Jobbikban kell keresnünk:

Az utolsó két kérdésével – Kiss Endre Farkassal – összefüggésben tájékoztatom, hogy a hozzám látogatócsoport tagjaként érkező személyeknek a szexuális életével nem foglalkozom, és - főszabályként - nem tartom fontosnak aktuális politikai aktivitásukat, tevékenységüket.

Advertisement

Hol tartana ez az ország, ha minden szélsőjobboldali ilyen tankönyvi liberális lenne!

Share This Story

Get our newsletter