A napokban k√°b√© harminc tag√ļ vend√©gcsoportot fogadott Morvai Krisztina f√ľggetlen jobbikos EP-k√©pviselŇĎ. K√∂zt√ľk volt Kiss Endre Farkas, vagyis SoDi, a maszturb√°l√≥s porn√≥vide√≥ir√≥l h√≠res sz√©lsŇĎjobboldali blogger is.

Felh√°borodott lev√©lben √≠rta meg a Cinknek egy N√©vtelens√©gbe Burkol√≥z√≥ Olvas√≥, hogy a Jobbik hogyan herd√°lta az ad√≥fizetŇĎk milli√≥it arra, hogy k√©pviselŇĎj√ľk. Morvai Krisztina a napokban megh√≠vjon √©s luxus√©telekkel j√≥l tartson harminc √ļjs√°g√≠r√≥t √©s egy√©b havert havert Br√ľsszelben. Olyan √©telfot√≥kat √©s csoportk√©peket csatolt a mailhez, hogy az emberben keresztbe fordult a l√©legeztetŇĎg√©p.

Olvas√≥nknak az√©rt nem kell t√ļlzottan izgulnia, r√°k√©rdeztem ugyanis a t√©m√°ra Morvai Krisztin√°n√°l, b√°r magamt√≥l is tudtam a v√°laszt.

Advertisement

Az EP k√©pviselŇĎi √©vente 110 szabadon v√°lasztott vend√©get h√≠vhatnak meg legal√°bb t√≠zfŇĎs csoportokban, a sz√°ll√°st √©s az √©tkez√©st pedig az EP k√∂lts√©gvet√©se √°llja napi 60, illetve 40 eur√≥ erej√©ig. Az √ļtik√∂lts√©get is az Uni√≥ ŇĎk fizeti, ami kilom√©terenk√©nt 0,09 eur√≥, vagyis a durv√°n 2800 kilom√©teres Budapest-Br√ľsszel-Budapest √ļttal sz√°molva fejenk√©nt 252 eur√≥. A szab√°lyoz√°s nem k√∂ti meg, hogy a k√©pviselŇĎ kit h√≠vhat meg. Vagyis rutinakci√≥r√≥l van sz√≥, amilyenbŇĎl minden EP-k√©pviselŇĎ √©vi 6-8-10-et szervez.

B√°r ez elsŇĎre v√©gtelen p√©nzpocs√©kol√°snak tŇĪnik, az EP hivatalos magyar√°zata az √°tl√°that√≥s√°g:

Az Eur√≥pai Parlament a demokratikus jogok gyakorl√°sa √©rdek√©ben fontosnak tartja az √°tl√°that√≥s√°got, ez√©rt teszi √©p√ľleteit √©s munk√°j√°t a nyilv√°noss√°g sz√°m√°ra egyszerŇĪen el√©rhetŇĎv√©. A l√°togat√°st√≥l azonban sokakat visszatarthat a br√ľsszeli vagy strasbourgi utaz√°s k√∂lts√©ge. Mivel nem lehet h√°tr√°nyosan megk√ľl√∂nb√∂ztetni egym√°st√≥l az Eur√≥pai Parlament sz√©khelyei k√∂zel√©ben vagy azokt√≥l t√°vol lak√≥ polg√°rokat, az int√©zm√©ny hozz√°j√°rul az √ļtik√∂lts√©gek fedez√©s√©hez.

Advertisement

Vagyis b√°rmennyire is irrit√°lja adott esetben olvas√≥nkat a Morvaival r√°kfarkaz√≥ ingyen√©lŇĎk l√°tv√°nya, a k√©pviselŇĎnŇĎ nem csapolta meg a magyar k√∂lts√©gvet√©st √©s szab√°lyosan h√≠vta meg a harmincfŇĎs csapatot.

Az m√°r viccesebb, hogy a t√°rsulatnak tagja volt SoDi, a h√≠res sz√©lsŇĎjobbos blogger, aki szexhirdet√©seirŇĎl √©s farokverŇĎs vide√≥ir√≥l is h√≠res. SoDi annyira furcsa figura, hogy snecol√≥gusok n√©ven k√ľl√∂n online szubkult√ļra alakult ember√ľnk online tev√©kenys√©g√©nek figyel√©s√©re, √©rt√©kel√©s√©re √©s √©rtelmez√©s√©re. Mik√∂zben megpr√≥b√°l be√°llni a sz√©lsŇĎs√©ges nethusz√°rok sor√°ba, a Velveten is meg√∂r√∂k√≠tett maszturb√°l√≥s vide√≥i √©s szexu√°lis felaj√°nlkoz√°sai a sz√©lsŇĎs√©ges sz√≠nt√©r egyedi figur√°j√°v√° teszik. A sz√©lsŇĎjobbosok √°ltal√°ban papos hangulatot √°rasztanak, √©s ritk√°n tesznek aj√°nlatot kalandos kedvŇĪ h√°zasp√°rokkal val√≥ √ľzeked√©sre. SoDi a mostani v√°laszt√°son r√°ad√°sul tal√°n nem is a Jobbikra szavazott, hiszen a Magyar Gazdas√°g P√°rt aktivist√°ja volt.

Advertisement

Kiss Endre Farkasr√≥l k√ľl√∂n megk√©rdeztem Morvait:

- Tisztában volt-e azzal, hogy Kiss Endre Farkas, akivel fotózodott, korábban pornóbotrányba keveredett?

- Tisztában volt-e azzal, hogy Kiss Endre Farkas a kampány során egy másik párt, konkrétan a Magyar Gazdaság Párt aktivistája volt?

Advertisement

A v√°laszb√≥l kider√ľlt, hogy az igazi liber√°lisokat nem Fodor G√°bor mell√©nyzseb√©ben, hanem a Jobbikban kell keresn√ľnk:

Az utols√≥ k√©t k√©rd√©s√©vel ‚Äď Kiss Endre Farkassal ‚Äď √∂sszef√ľgg√©sben t√°j√©koztatom, hogy a hozz√°m l√°togat√≥csoport tagjak√©nt √©rkezŇĎ szem√©lyeknek a szexu√°lis √©let√©vel nem foglalkozom, √©s - fŇĎszab√°lyk√©nt - nem tartom fontosnak aktu√°lis politikai aktivit√°sukat, tev√©kenys√©g√ľket.

Hol tartana ez az orsz√°g, ha minden sz√©lsŇĎjobboldali ilyen tank√∂nyvi liber√°lis lenne!