This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mitől annyira tenyérbemászó ez a Budapest-imázsfilm?

Szasza, a dologtalan álzenész olyan indulatokat kelt, hogy van, aki már indulna is lerombolni a bulinegyedet. A Rockin’ Budapest 5 perc alatt úgy felbosszant, mint nem sok más mozgókép.

Tom Gömör kisfilmet forgatott egy, a “vigalmi negyedben” lakó csávóról, aki úgy beszél, mintha egy ingatlanügynök szövegét kevernéd egy Design Terminal-os brosúrával, majd az egészet odaadnád annak a szövegírónak, aki a Szomszédok végéhez írta a dumákat, a jelenetekhez, amikor a szereplők a végén belefordultak a kamerába, és megmondták, hogy elviselhetetlenné váltak az autótulajdonosok terhei.

Advertisement

Az alkotás olyan visszataszítóan nyomorultaknak állítja be a hipsztereket – sőt bárkit, aki valaha életében beült bárhová a VI-VII. kerületben –, hogy nem lennék meglepőve, ha valami külső kerület vagy irigy vidéki település finanszírozta volna titokban. Esetleg VII. kerületi – a zajtól kiborult – lakókra tippelnék még, akik rájöttek, hogy a siránkozás helyett ilyen modern audiovizuális eszközökkel tudják a legjobban lejáratni Magyarország kevés világhírű termékeinek egyikét. Mármint a bulinegyedet. Én szeretek ott tántorogni, de elismerem, hogy ez gonoszan ügyes húzás volt a lakóktól!

(via todaymynameismrbreaker)

Share This Story

Get our newsletter